Eerste elftal

Ingezonden brief: FC Twente... Shame on you!

Ingezonden brief: FC Twente... Shame on you!

Afgelopen zondag speelde FC Twente de (voorlopig) laatste wedstrijd als eredivisionist. NAC Breda was te gast en deze achterban heeft dan op een ludieke wijze van zich laten horen. Behoudens die ene keer dat de NAC-fans vuurwerk afstaken.Ik weet niet hoe de driehoek de wedstrijd duidde, maar feit dat het vak naast het uitvak leeg was, zei alles.

Wat de leiding van FC Twente, van te voren heeft kunnen weten, is wat Vak-P van plan was. Alle risico's worden immers van te voren doorgesproken. En dat Vak-P van zich zou laten horen, al dan niet ludiek, was te voorspellen.

Alles wat zich in het stadion afspeelt valt dan ook onder de verantwoordelijkheid van FC Twente. De club is immers gastheer tijdens de thuiswedstrijden van het eerste, en zorgt goed voor zijn gasten, zoals het een goede gastheer betaamt.

Blijkbaar keek FC Twente afgelopen zondag even de andere kant op om 14.54 uur toen vanuit Vak-P de eerste rookbommen op het veld werden gegooid. De scheidsrechter legde het spel stil en de spelers moesten uit veiligheid de kleedkamer in.

[google]

Terwijl een gedeelte van het stadion zich vulde met de inktzwarte giftige rook, moesten bezoekers, met een duur entreekaartje, het maar uitzoeken. Omdat ik in verband met mijn lichamelijke beperking afhankelijk ben en gebruik moet maken van het vak voor mensen in een rolstoel of scootmobiel merkte ik de grote tekortkoming van FC Twente in het stadion. Bij calamiteiten is het voor mensen die slecht ter been zijn en/of in een rolstoel of scootmobiel zitten moeilijk om het stadion te ontvluchten. Ik kreeg haast geen lucht meer!

Eindelijk kwam ik buiten het stadion, ver van die vieze, smerige, stinkende giftige gitzwarte rook. En ik niet alleen, veel mensen zijn met mij, al dan niet met kinderen, al dan niet in paniek, het stadion uitgevlucht.

Hoe heeft het zover kunnen komen, FC Twente? De trainer liet in de media weten begrip op te brengen voor de acties van Vak-P. Het waren de emoties... Degraderen is niet leuk, nee, maar het leven van zoveel mensen op het spel zetten... Shame on you!

Ben Meijer Hof
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties