Eerste elftal

Invulling spitspositie bij Go Ahead Eagles tegen FC Twente nog onzeker

Invulling spitspositie bij Go Ahead Eagles tegen FC Twente nog onzeker

Zondag speelt FC Twente tegen Go Ahead Eagles. De Tukkers missen twee belangrijke spelers, Michel Vlap vanwege een blessure en Mees Hilgers omwille van een schorsing. Bij de tegenstander uit Deventer ontbreekt spits Finn Stokkers en is centrale verdediger Gerrit Nauber een twijfelgeval. Wie de rol als spits zal vervullen is ook nog niet duidelijk.

Willum Thór Willumsson en Sylla Sow, beide centrum spits, scoorden allebei vijf keer in de eredivisie. Echter startte Sow slechts één keer in de basis, daar waar de IJslander vaak startte en gewisseld werd. De trainer van Go Ahead Eagles, René Hake, voegt spits Thibo Baeten ook toe aan de opties in de spitspositie. "Het zijn verschillende types, die alle drie iets anders aan het team kunnen toevoegen", vertelt hij in een interview met De Stentor.

Hake betrekt ook Victor Edvardsen bij de vergelijking. "Over Victor Edvardsen ben ik deels wel en deels niet tevreden. Het is niet voor niets dat we hem regelmatig wisselen, ook omdat een wedstrijd soms ergens anders om vraagt." Ook vindt hij dat alle spelers zich nog verder moeten ontwikkelen. "Hij (Edvardsen) doet een aantal dingen heel goed doet en er zijn dingen waar hij zich in moet verbeteren, aar dat is voor Sylla en Thibo niet anders.” Wie er gaat starten op zondag, dat laat de trainer in het midden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties