Eerste elftal

Irritatie bij Van Staa: "Waar zit ik in godsnaam naar te kijken?"

Irritatie bij Van Staa: "Waar zit ik in godsnaam naar te kijken?"

FC Twente heeft afgelopen zaterdag opnieuw drie punten weten te pakken. Na Vitesse was het nu sc Heerenveen dat de bus parkeerde in De Grolsch Veste, maar geen resultaat haalde. Dit tot tevredenheid van voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa die geen goed woord over had voor de intenties waarmee Heerenveen naar Enschede kwam.

"Als Van Wonderen komt in deze situatie, dan parkeert hij niet één bus en niet twee bussen... Het leek helemaal nergens op", aldus een duidelijk geïrriteerde Van Staa bij De Oosttribune. "De eerste helft denk je: waar zit ik in godsnaam naar te kijken. De intentie was alles goed neerzetten en resultaat halen. Ze wilden helemaal niet voetballen en je was uiteindelijk blij dat het rust was. En dan ben ik na afloop blij dat dat voetbal geen resultaat heeft opgeleverd."

Collega Tijmen van Wissing is het eens met Van Staa, maar heeft nog wel een kanttekening. "Je hebt de afgelopen week ook gezien dat de finesse bij FC Twente anders is dan tijdens de openingsweken. Natuurlijk heb je Vitesse en Heerenveen gehad die een muur opzetten, maar Rots komt ook niemand voorbij. Het is ook allemaal heel logisch en misschien is het verwachtingspatroon ook wel te hoog."

Van Staa vervolgt: "De mensen nemen de wedstrijd tegen Ajax als maatstaf, maar Ajax probeerde ook mee te voetballen. Dan krijg je ruimte. En als FC Twente ruimte krijgt dan zijn ze zo effectief en dodelijk." Van Wissing: "Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor Ugalde die moeizaam speelt, een Daan Rots die moeite heeft en Steijn die niet fit. En ik verwacht van Eiting net iets meer als hij invalt." Wel vond de clubwatcher van RTV Oost dat FC Twente de bal vaak snel weer veroverde, maar dat het daarna weer stokte. "Dan moet je er ook iets mee doen. Dat is een element dat beter moet." Van Staa besluit instemmend: "Het aanvallende deel moet beter en ook wat frivoler."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties