Eerste elftal

Jaap Stam merkt: 'Twente-supporters moeten nog wennen aan nieuwe status'

Jaap Stam merkt: 'Twente-supporters moeten nog wennen aan nieuwe status'

FC Twente is de laatste jaren als club als een raket gestegen. Waar de club in het seizoen 2019-2020 nog grote degradatiezorgen kende, behaalde het twee jaar later Europees voetbal. Ook vorig seizoen werd Europees voetbal bereikt. De goede prestatie brengen natuurlijk ook een nieuw verwachtingspatroon met zich mee, waardoor veel supporters teleurgesteld waren na de remises tegen Heracles Almelo, FC Utrecht en NEC Nijmegen.

Jaap Stam ziet dat de supporters nog moeten wennen aan het 'nieuwe' FC Twente. "Als supporter zijnde word je natuurlijk verwend bij een club als FC Twente", zegt de voormalig topverdediger bij De Oosttribune van RTV Oost. "Ze spelen attractief voetbal. Als ze dan niet winnen, zoals thuis tegen NEC, is men al gauw teleurgesteld in de manier van spelen, of dat er niet genoeg gescoord wordt."

"Dat heeft er ook mee te maken dat je fan bent van een club die enorme progressie heeft geboekt de afgelopen jaren. Iedereen moet daar aan wennen. Ook spelers zullen eraan moeten wennen dat mensen anders gaan reageren op het team als ze niet de resultaten halen. Dat zijn allemaal nieuwe fases waar je als team doorheen moet", aldus Stam.

Ook Jan van Staa merkt de veranderde status van FC Twente. "Je thuiswedstrijden worden met name anders. Tegenstanders gaan voor het doel hangen. Daar moet je ook weer doorheen zien te komen. Wat er tegen NEC gebeurde, is voor het eerst gebeurd, dat je drie tegendoelpunten krijgt. Dat is normaal niet aan de orde, want met rust was iedereen ervan overtuigd dat het 3-0, 4-0 zou worden."

"Twente moet vaak zó hard werken in balbezit om tot kansen te komen. Ze hebben de bal, ze spelen het goed uit, maar die eindpass is lastig. Er wordt ook gekeken naar de concurrentie: PSV scoort veel, Feyenoord heeft goede aanvallers. Twente heeft gewoon geen aanvallers van dat kaliber", besluit Van Staa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties