Eerste elftal

Jannes vond De Grolsch Veste specialer dan optreden voor de koning: "Heb mensen zien huilen"

Jannes vond De Grolsch Veste specialer dan optreden voor de koning: "Heb mensen zien huilen"

Zondag na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Volendam had FC Twente nog een cadeau voor de supporters. Jannes, de neef van Joseph Oosting die met zijn nummer 'Eleonora' na elke overwinning te horen is in De Grolsch Veste, kwam live optreden in het stadion voor duizenden supporters. Hij speelde drie nummers: Eleonora, Zwevend Naar 't Geluk en Ik Wil Naar Griekenland.

Jannes staat natuurlijk wel vaker voor groot publiek op te treden, maar dit was ook voor de Emmenaar nieuw. "In alles was het voor mij heel spannend, moet ik zeggen", vertelt de zanger bij De Oosttribune van RTV Oost. "Maar om dit te mogen doen... De familie Oosting zat boven, mijn vader zat boven, andere familieleden zaten boven. Dan kom je na de wedstrijd op en dan zing je Eleonora, dat zegt gewoon alles. Het moment dat ik samen met mijn neef 'Zwevend Naar 't Geluk' inzette... Ik heb mensen zien huilen, geweldig."

"Ik zet mijn neef Joseph Oosting in de schijnwerpers. We zijn toch wel nuchtere mensen, denk ik zelf. Joseph is zelf niet iemand die vaak op de voorgrond treedt. Dat doet hij nu wel, maar hij is trainer. Op dat moment was het een feestje voor ons allemaal", aldus Jannes, die anderhalf jaar jonger is dan de 52-jarige Oosting.

Had hij verwacht dat Oosting zover zou komen in zijn carrière? "Ja. Joseph is een winnaar. Toen ik vroeger met hem op school zat, was hij met voetbal altijd veruit de beste. In de jeugdjaren bij Veendam en later bij Emmen heeft hij zoveel tijd en energie gestopt om na zijn voetbalcarrière trainer te kunnen worden. Hij heeft zóveel kilometers op en neer gereden al die jaren. Hij heeft geloof in zichzelf en dan komt alles bij elkaar."

Wat vond Jannes mooier? Optreden voor Koning Willem-Alexander op Koningsdag of optreden voor de vele duizenden in De Grolsch Veste? "Ik vond alle twee heel speciaal. Gevoelsmatig - ik ben een gevoelsmens - vond ik het het mooist om samen met mijn neef daar te staan. Koningsdag vond ik geweldig en dat vond ik een eer om te doen, maar in dat stadion samen met Joseph en mijn familie en vrienden dat moment delen... Dan kies ik toch daarvoor."

"Ik vond het heel speciaal. Ik kom bij meerdere voetbalclubs, waar ik ook de waardering krijg. Bij FC Emmen, bij FC Groningen en bij Heracles Almelo heb ik zoveel mooie dingen gedaan. Ik vind het zo mooi voor mijn neef. Zoveel spanning... Dan komt alle bij mekaar, dat is gewoon mooi. Dat heeft hij gewoon verdiend", besluit Jannes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties