Eerste elftal

Jans: "Als we dat doortrekken, kunnen we het halen, op naar de finale"

Jans: "Als we dat doortrekken, kunnen we het halen, op naar de finale"

FC Twente speelt zondag om 14:30 uur de return in De Grolsch Veste tegen sc Heerenveen. De heenwedstrijd werd met 1-2 gewonnen door een laat doelpunt van Manfred Ugalde. Voor FC Twente is het dus zaak om in ieder geval niet te verliezen. Dan gaat het door naar de finale, waarin Sparta Rotterdam of FC Utrecht de tegenstander is.

Trainer Ron Jans kijkt tevreden terug op de wedstrijd van afgelopen donderdag. "We begonnen donderdag heel sterk met als hoogtepunt de prachtige goal van Václav Cerny", zegt hij op de officiële website van FC Twente. "Voor mij is dat het doelpunt van het jaar. Drie keer achter elkaar inspelen, doorbewegen, een één-twee. Het was een prachtige goal."

"De laatste minuten van de tweede helft waren we minder dominant en incasseerden we de goal van Thom Haye. Na de rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar bleven we vechten voor de winst. Het is dan mooi dat Manfred Ugalde uiteindelijk de ploeg beloont met een goal in blessuretijd."

Jans weet dat het tweeluik ondanks de heerlijke overwinning in Friesland nog niet beslist is. "Het gaat over twee wedstrijden, dus is 2-1 nog geen zekerheid. Maar als we dit doortrekken in een volle Grolsch Veste moeten we het kunnen halen. Op naar de finale", besluit de oefenmeester.

Jans zegt dat De Grolsch Veste vol is, maar het duel is nog niet helemaal uitverkocht. Zaterdagochtend stond de teller op 28.000 verkochte kaarten. Wil je er bij zijn? Bestel dan kaarten via deze link. Om 14:30 uur gaat afgetrapt in Enschede. De scheidsrechter van dienst is Pol van Boekel en het duel is live te zien op ESPN 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties