Eerste elftal

Jans: "Als wij nu niet winnen, wordt plek vier wel heel lastig"

Jans: "Als wij nu niet winnen, wordt plek vier wel heel lastig"

FC Twente zat onlangs in een slechte periode met slechts één punt uit drie wedstrijden. Vorige week zaterdag werd tegen Fortuna Sittard een einde gemaakt aan deze slechte reeks door met 0-3 te winnen. Daardoor is er nog een beetje uitzicht op plek vier. Het thuisduel tegen AZ is de laatste strohalm om dat nog te bereiken, al wil trainer Ron Jans het liever niet zo noemen. Wel beseft hij dat zijn ploeg het heel goed zal moeten om nog vierde te worden, te beginnen zondag om 20:00 uur tegen AZ.

"Als we bij de eerste vier willen eindigen, moeten we bijna alle wedstrijden winnen", zegt Jans in gesprek met RTV Oost. "Wij hebben punten laten liggen, de anderen waren niet altijd overtuigend, maar winnen hun wedstrijden wel. Het gat is best groot. Als wij nu niet winnen, wordt plek vier wel heel lastig, maar zeg nooit nooit."

Als FC Twente wint, is het gat met AZ nog zes punten met nog acht wedstrijden te gaan. Is dit gat te groot? "Als wij wat willen, moet je misschien wel acht van de negen wedstrijden winnen", vertelt de oefenmeester tegenover 1Twente. "Wij hebben een poosje een vorm gehad dat je zegt: 'Nou, kom maar op.' Op dit moment is het wat lastiger. Niet iedereen is nog fit en beschikbaar. Ik heb op dit moment niet zoiets: wij gaan er acht of negen van de negen winnen. Maar je weet het nooit", besluit Jans.

Ook de supporters van FC Twente beseffen dat het lastig zal worden. Toch blijven velen ook nog wel optimistisch. Twente Insite vroeg de supporters onlangs op welke positie ze dachten dat FC Twente zou eindigen. Van de ruim 1.600 respondenten dacht 64 procent dat de ploeg vijfde zou worden, 23 procent ging nog voor een vierde plek. Vier procent voorziet zelfs nog een derde plek, terwijl acht procent het heel somber inziet en een zesde plaats voorspelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties