Eerste elftal

Jans belt met teleurgestelde Zerrouki: "Was vooral lastig voor hem"

Jans belt met teleurgestelde Zerrouki: "Was vooral lastig voor hem"

Ron Jans stopte eerder deze zomer als trainer van FC Twente en geniet nu van zijn eerste periode van rust in drie jaar tijd. Tegen PEC Zwolle zat hij op de tribune in de Grolsch Veste en zondag schoof hij aan bij Studio Voetbal. Hier sprak hij onder andere over Ramiz Zerrouki die onder hem opbloeide bij FC Twente en afgelopen zomer voor zo'n acht miljoen euro de overstap maakte naar Feyenoord.

In Rotterdam gaat het nog niet heel goed met de man die bij FC Twente domineerde op het middenveld. Slot heeft hem uit het elftal gehaald waardoor hij nu bankzitter is. "Feyenoord heeft heel veel moeite gedaan om hem binnen te halen. Het was vooral lastig voor hem. Twente had goede redenen om hem erbij te houden. Uiteindelijk kreeg hij zijn transfer, maar op het moment is hij even het vijfde wiel aan de wagen", aldus Jans die daarom ook besloot om even contact te leggen met Zerrouki.

"Dat zijn van die dingen: als mensen iets speciaals doen of even in een mindere fase zitten, vind ik het leuk om even contact op te nemen. Ik heb Ramiz gesproken en ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke rol kan spelen bij Feyenoord. Vorig seizoen stond hij bovenin de lijstjes als het gaat om het aanspelen van de aanvallers. Hij speelt vaak vooruit. Nu heeft hij wel te maken met de wetten van een Nederlandse topclub."

Jans heeft ook wel begrip voor de keuze van Feyenoord-trainer Arne Slot. "Nu lijkt het erop dat Arne Slot kiest voor de jongens waarmee hij al een jaar heeft gewerkt. Zo had ik het misschien ook gedaan. Als het fiftyfifty is, dan moeten anderen het nog maar even laten zien", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties