Eerste elftal

Jans: "Daar is winst te behalen om écht mee te doen"

Jans: "Daar is winst te behalen om écht mee te doen"

Het verschil bij FC Twente tussen thuis- en uitwedstrijd is dit seizoen groot. Op het gebied van thuisduels zijn de Tukkers met maar liefst 22 punten uit 8 wedstrijden de beste van Nederland. In duels op vreemde bodem gaat het echter een stuk minder. Op die ranglijst staat FC Twente dit seizoen elfde met negen punten uit acht wedstrijden en zelfs een negatief doelsaldo van -2.

"Thuis doen we het echt fantastisch", zegt trainer Ron Jans bij de nieuwjaarsreceptie van FC Twente. "Maar uit is het vaak niet gelukt, zoals het eerste half uur bij Ajax, om de tegenstander onze wil zó op te leggen en dan ook die doelpunten te maken." Jans geeft als voorbeeld sc Heerenveen-uit, waar FC Twente na een vroege voorsprong kans op kans miste en met een 2-1 achterstand de rust in ging. Dit was tevens de eindstand. Ook geeft hij FC Volendam-uit als voorbeeld, waar tevens veel kansen werden gecreëerd, maar ook verloren werd (1-0).

"Misschien dat we het publiek toch nodig hebben. In elke sport is thuisspelen makkelijker dan uit uitspelen, omdat het publiek gewoon een soort twaalfde man is. Als wij uitspelen, speelt een andere ploeg thuis. Dat is toch anders", aldus Jans, die nog een paar voorbeelden geeft van uitwedstrijden waar zeker wel kansen lagen. Zo noemt hij Feyenoord-uit, waar FC Twente ondanks een gelijkopgaande eerste helft met 2-0 onderuit ging. "Ik denk dat daar wel winst te behalen moet zijn om écht mee te doen", besluit Jans.

In thuiswedstrijden is er geen ploeg in de eredivisie zo goed als FC Twente. Met 22 punten uit 8 wedstrijden hebben de Tukkers een voorsprong op nummer twee PSV van drie punten. In uitwedstrijden is FC Twente echter ver verwijderd van de eerste plek. Het verschil met nummer één AZ, dat weliswaar één uitduel meer heeft gespeeld, is maar liefst twaalf punten. In uitwedstrijden valt inderdaad dus nog genoeg winst te behalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties