Eerste elftal

Jans: "De kans ik klein dat ik Ugalde er nu uit ga halen"

Jans: "De kans ik klein dat ik Ugalde er nu uit ga halen"

Manfred Ugalde kreeg tegen sc Heerenveen al een helft de kans. Deze kans greep hij met beide handen aan: al na iets meer dan twee minuten was hij trefzeker. Hij werd beloond met een basisplaats tegen Fortuna Sittard en legde weer een puike prestatie op de mat: hij scoorde twee doelpunten in een 0-3 overwinning.

Waarom koos trainer Ron Jans nu voor Ugalde in plaats van voor Ricky van Wolfswinkel? "Manfred liet in de vorige invalbeurt al zien dat hij bruist van de energie", legt hij uit tegenover RTV Oost. "Hij viel goed in, alhoewel hij twee goals had moeten maken. Het is een geweldige jongen om mee te werken. Dinsdag vond ik hem ook hartstikke goed op de training, terwijl Ricky toch wat fysieke klachtjes had en moe oogde. Het gaat de laatste tijd ook niet zo geweldig. Ik vond dat Manfred het nu wel een keer verdiende. Ricky kwam buiten het elftal te staan, maar hij viel goed in."

"Het was niet de makkelijkste beslissing. Ricky is een van de jongens die je heel veel vertrouwen geeft, ook als het wat minder gaat, omdat hij in wedstrijden altijd diepgaat, alles geeft en altijd in het belang van het team denkt. Ik zag hem gewoon een beetje worstelen, dat is al een tijdje zo. Dat heeft ook met fysieke ongemakjes te maken. Dit kan soms ook helpen, maar Manfred heeft het ook wel heel moeilijk gemaakt om Ugalde zomaar weer aan de kant te schuiven", aldus Jans.

Jans gaat Ugalde er nu niet meer uithalen, toch? "Dat weet je maar nooit, maar die kans is klein." Het is dus waarschijnlijk dat Ugalde volgende week zondag om 20:00 uur tegen AZ weer speelt. Als het goed is, is Virgil Misidjan dan weer terug van een blessure. Van Wolfswinkel zal in dat geval niet meer als linksbuiten spelen. Wellicht staat hij wel op tien in plaats van Sem Steijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties