Eerste elftal

Jans de nieuwe trainer van PSV? Nijhuis en Van de Kerkhof lijkt het een goed idee

Jans de nieuwe trainer van PSV? Nijhuis en Van de Kerkhof lijkt het een goed idee

PSV moet voor komend seizoen op zoek naar nieuwe hoofdtrainer nadat Ruud van Nistelrooij onlangs opstapte bij de club. Namen die nu worden genoemd om de voormalig topspits op te volgen zijn Peter Bosz en Phillip Cocu. Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft echter nog een andere naam in gedachte.

"Waarom kan Ron Jans daar geen trainer zijn?", vraagt de Enschedeër zich hardop af bij Vandaag Inside. "Het lijkt mij dat dat ook een verbinder is, als ik zie hoe hij dat bij Twente heeft gedaan." Na drie seizoenen vertrekt Jans na de play-offs bij de Tukkers.

Ook voormalig FC Twente-speler en clubicoon van PSV Willy van de Kerkhof lijkt het een goed idee. "Jans is al genoemd in de wandelgangen. Ook een zeer capabele trainer. Het zal niet makkelijk zijn, want we hebben nu al vier trainers gehad die niet hebben gebracht wat we zochten", besluit Van de Kerkhof in gesprek met VoetbalPrimeur.

Jans kwam medio 2020 naar FC Twente, toen de club nauwelijks nog een selectie had. Samen met technisch directeur Jan Streuer heeft hij in de afgelopen drie seizoenen een buitengewoon knappe prestatie geleverd. In het eerste seizoen werd Jans tiende met FC Twente, in het tweede seizoen vierde en in zijn derde en laatste seizoen werd de ploeg van de 64-jarige oefenmeester vijfde.

Poll

Denk jij dat Jans een goede trainer zou zijn voor PSV?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties