Jans door in KNVB-beker, drie amateurclubs stunten én een knotsgekke opkomst bij Quick Boys

Dinsdagavond stonden de eerste twaalf wedstrijden van de KNVB-beker op het programma. Eén van de clubs die in actie kwam was FC Utrecht, de tegenstander van FC Twente komende zondag. De geplaagde ploeg van Ron Jans speelde thuis tegen RKC Waalwijk en won de wedstrijd met 3-2. Een opsteker voor de Utrechtenaren die in de competitie op een zeventiende plek staan. Aan het einde van het seizoen betekent dat directe degradatie.

Jans zal met name het eerste half uur willen onthouden. Zijn ploeg schoot uit de startblokken en na 30 minuten stond het al 3-0. Daarna liet het RKC weer terugkomen in de wedstrijd. De kleine aanvaller Lokesa scoorde twee keer, maar het was uiteindelijk niet voldoende op FC Utrecht nog meer pijn te doen. De overwinning op RKC werd in Utrecht gevierd alsof de beker al binnen was. Vanaf de tribunes werd gescandeerd: wij gaan Europa in .

Ook was er direct een stunt. Het waren de amateurs van Quick Boys die NAC Breda uit de beker kegelden. Het werd 1-0 voor de amateurs die ook indruk maakten met een fraaie show bij de opkomst van de spelers. Deze video vind je onder dit bericht. Ook GVVV en Spakenburg zorgden voor een stunt door Telstar en Helmond Sport uit de beker te gooien.

Go Ahead Eagles en Vitesse kropen door het oog van de naald. Eagles kwam op bezoek bij De Koninklijke HFC in de 86e minuut op achterstand. Deze werd in de 90e minuut teniet gedaan en na verlenging wonnen de Deventenaren alsnog met 4-1. Vitesse ging op bezoek bij Groene Ster en scoorde pas in de 83e minuut de winnende. FC Twente stroomt in in de tweede ronde van de KNVB-beker.