Eerste elftal

Jans en Streuer geopperd als nieuw duo voor kwakkelend FC Utrecht

Jans en Streuer geopperd als nieuw duo voor kwakkelend FC Utrecht

Ron Jans geniet op dit moment met volle teugen van zijn sabbatical. Hij besloot FC Twente na drie succesvolle seizoenen te verlaten, maar liet direct al weten dat FC Twente niet zijn laatste club gaat zijn. Inmiddels is hij bijna twee maanden clubloos, maar hoeft hij over interesse niet te klagen. Jans laat weten dat hij door partijen is benaderd, maar dat hij alle interesse heeft afgewimpeld.

"Ik ben wel door veel clubs benaderd van over de hele wereld, vaak door tussenpersonen, maar ik heb tot nu toe alles meteen afgezegd", vertelt hij aan tafel bij Studio Voetbal. "Het is gewoon de meest relaxte periode uit mijn leven eigenlijk. Maar ik heb ook gezegd dat ik nog niet klaar ben, dus ik denk niet dat men al van mij af is.

Vorige week was ik bij FC Twente - PEC Zwolle en toen was ik voor FC Twente. Ik heb nog zoveel met de spelers, het is allemaal nog zo vers. Je voelt je nog een beetje trainer van FC Twente. Maar ik ben geboren in Zwolle, op m'n elfde bij de jeugd gekomen, op m'n 23e als aanvoerder verkocht, m'n vader heeft elf jaar in het eerste van Zwolle gespeeld, heb er een geweldige periode gehad als trainer. Ik heb nu heel veel tijd en ben van plan om FC Twente en PEC Zwolle, FC Groningen en Jong FC Utrecht te gaan volgen.

Ibrahim Afellay vraagt Jans of hij FC Utrecht zou overwegen. "Ik zou jou heel erg graag bij FC Utrecht willen zien samen met Jan Streuer. Ik denk dat jullie echt wat teweeg kunnen brengen daar." Jans reageert ingetogen. "Het is daar een beetje onrustig. Ik vind het altijd zo lastig, want ik vind dat clubs geduld moeten hebben met trainers en ze niet zomaar aan de kant moeten zetten. Je krijgt wel dingen mee, maar ik geniet zo van mijn sabbatical. Ik heb al gezegd dat ik nog niet klaar ben als trainer, maar ik heb niet het gevoel dat ik er eind augustus klaar voor ben."

"Bij Utrecht is wel iets aan de hand en dit gaat niet goed met Silberbauer", weet Arno Vermeuoen Ik denk dat de kans heel groot is dat ze hem deze week ontslaan of dat hij na Feyenoord vertrekt. Ik denk dat de situatie onhoudbaar is. Het publiek pikt het op een gegeven moment niet meer. Het is een ambitieuze club. Ze scoorden vorig seizoen de miste goals thuis van alle eredivisieclubs. Het publiek verveelt zich daar dood. Dan heb je een trainer die niet heel veel uitstraling heeft, het past niet meer in elkaar. Als je dan met nul uit drie begint en nog geen doelpunt hebt gemaakt. Daar zal een spoedvergadering komen. Ik denk dat het publiek in Utrecht Ron Jans wel zou willen zien."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties