Eerste elftal

Jans gaat met FC Utrecht rustig op jacht naar FC Twente

Jans gaat met FC Utrecht rustig op jacht naar FC Twente

FC Twente gaat voor het derde seizoen op rij boven FC Utrecht eindigde. In het seizoen 2020-2021, het eerste jaar van Ron Jans bij FC Twente, eindigde FC Utrecht nog vier plaatsen hoger. Vervolgens eindigde de Enschedese club echter respectievelijk drie en twee plaatsen hoger dan de Domstedelingen. Nu is het verschil op de ranglijst vier plaatsen en zeventien punten.

FC Utrecht-trainer Ron Jans vergelijkt zijn club met FC Twente, waar hij drie jaar werkte. "Deze trainingsaccommodatie is beter. De professionaliteit van werken is vergelijkbaar. Maar FC Utrecht is minder ver dan FC Twente", vertelt Jans in gesprek met Voetbal International. "Elke wedstrijd komen er in Enschede acht-, negenduizend toeschouwers meer. FC Utrecht moet bewijzen dat het op lange termijn structureel kan concurreren met AZ en FC Twente."

"Nu is het budget bij AZ nog vele malen hoger. Bij FC Twente begonnen we in de coronatijd met 5,3 miljoen spelersbudget, maar dat is nu meer dan verdubbeld. Utrecht zit daaronder. Je moet als club geen onverantwoorde financiële risico’s nemen, daar zal ik als trainer nooit om vragen. Rustig bouwen is het devies. Ambities niet van de daken schreeuwen, maar waarmaken", besluit de 65-jarige trainer.

Toen Jans na vier speelronden instapte bij FC Utrecht, was de achterstand op FC Twente al twaalf punten. Deze is sindsdien met slechts vijf punten vergroot. In het kalenderjaar 2024 pakte FC Utrecht tot nu toe zelfs net zoveel punten als FC Twente, namelijk 29 punten uit 15 wedstrijden. Alleen Feyenoord (37 punten) en PSV (36 punten) doen het beter. FC Twente kan volgend seizoen serieus rekening houden met het FC Utrecht van Ron Jans als concurrent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties