Eerste elftal

Jans gebrand op overwinning: "Winst tegen Sparta is noodzakelijk"

Jans gebrand op overwinning: "Winst tegen Sparta is noodzakelijk"

Ron Jans is bezig aan zijn afscheidstournee als hoofdtrainer van FC Twente. Nog vijf wedstrijden is hij de eindverantwoordelijke en hij wil uiteraard zo hoog mogelijk eindigen. Het doel is nog altijd de vierde plek, maar dan moet AZ nog minimaal twee keer verliezen. Daarbij moet de ploeg van Ron Jans ook eerst Sparta nog voorbij. Die pakten vorig weekend brutaal plek vijf af van de Tukkers. Zondag de rechtstreekse confrontatie in de Grolsch Veste.

“We willen Sparta weer inhalen en dan is winst zondag noodzakelijk. Tegen FC Utrecht was het een zuur verlies. Je komt drie keer op voorsprong, je wordt drie keer teruggefloten. De resultaten van de overige wedstrijden waren niet positief. We hebben ambities en weten dat je van de resterende wedstrijden bijna gedwongen wordt alles te winnen. Misschien dat je nog een keer gelijk mag spelen, maar niet zondag."

Zondag wordt de ploeg gesteund door een volle Grolsch Veste. Zondag zal elk stoeltje gevuld zijn en dat moet de ploeg extra motivatie geven. "We spelen weer in De Grolsch Veste, daar kijk je altijd naar uit. We willen doorgaan met wat we thuis hebben laten zien qua resultaten en voetbal.”

Makkelijk gaat het in ieder geval niet worden, want Sparta heeft al meer ploegen verrast. "Als je kijkt hoe het team en de spelers zich hebben ontwikkeld, dan verdienen zij een enorm compliment. Ze zijn de laatste weken ondanks een moeilijk programma goed doorgekomen.”

Jans moet het doen zonder Bruns en Hilgers. De rest van de selectie is fit. "Mees heeft alweer grote gedeeltes van de training met ons mee kunnen doen. Hij is er dit weekend nog niet bij, maar tegen FC Emmen verwacht ik dat hij weer beschikbaar is. Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar. Sommigen worden alleen maar sterker en dat is alleen maar goed", besluit hij op de clubwebsite.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties