Eerste elftal

Jans houdt vertrouwen in Vlap, maar negeert het gebrek aan goals niet

Jans houdt vertrouwen in Vlap, maar negeert het gebrek aan goals niet

Michel Vlap speelt sinds de winterstop zeker niet slecht, maar verzuimt nog steeds de kansen af te maken. Hij miste in de uitwedstrijden tegen Ajax en Vitesse grote kansen, maar had ook geen fortuin. In beide wedstrijden kopte hij een bal op de paal. Daarmee heeft hij dit seizoen nog altijd nul eredivisietreffers achter zijn naam staan.

"Soms heb je wel dat er een bepaalde soort vloek bij iets of iemand heerst", vertelt trainer Ron Jans over zijn aanvallende middenvelder bij 1Twente. "Het zit hem niet mee. Je hebt ook momenten dat wel alles meezit. Dat gaat bij hem ook nog wel een keertje gebeuren, denk ik."

"Vlap heeft tegen Vitesse best een behoorlijke wedstrijd gespeeld. Hij heeft niet gescoord, maar wel een strafschop veroorzaakt. Hij werkt voor de ploeg en is aan de bal ruim voldoende geweest. Alleen we lopen de hele tijd tegen die goals aan. Ik ben altijd bang dat hoe meer je het erover hebt, hoe meer het in zijn hoofd gaat zitten", aldus Jans.

Ook bij Voetbal International zegt Jans er wat over. "Ik wil ook niet altijd Michel Vlap verdedigen, maar je moet kijken naar zijn totale prestatie. In dat opzicht heb ik tegen Vitesse ook weer heel veel goede momenten gezien. Wij hebben met Vlap in de ploeg heel veel punten gehaald en heel vaak gewonnen. En dat scoren, ja; het aantal doelpunten zegt genoeg. Maar de waarde van Michel voor ons team staat buiten kijf."

Jans beseft echter ook dat de krediet niet oneindig is. "Als trainer geef je spelers vertrouwen. Maar anderen kunnen dat vertrouwen óók opbouwen. Wat dat betreft heb ik meerdere keuzes. Ik ben blij met Sem Steijn en Michel, dat zijn twee goede spelers voor die positie. Alleen dat rendement van Michel...’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties