Eerste elftal

Jans meedogenloos: "Zondag geen medelijden met FC Groningen"

Jans meedogenloos: "Zondag geen medelijden met FC Groningen"

FC Twente gaat zondag op bezoek bij FC Groningen dat tegenwoordig de hekkensluiter is van de eredivisie. Voor Twente-trainer Jans is het een speciale wedstrijd want hij was bij Groningen actief als Speler, trainer en technisch directeur. Hoe kijkt hij naar de situatie van de club waar vrijdagochtend ook nog Mark-Jan Fledderus werd ontslagen?

"Dat doet gewoon pijn. Ik hoorde voor de training dat het voorbij is voor Fledderus. De druk werd ook wel heel erg groot op hem. Maar het gaat om de club. FC Groningen moet echt in de eredivisie blijven. Maar zondag ben ik trainer van FC Twente en hebben we geen medelijden."

"Ik leef enorm mee, het is voor een groot gedeelte ook 'mijn' club. Ik hoop dat ze de punten gaan halen, maar niet komend weekend. FC Groningen móét er gewoon inblijven. Al heb ik daar zondag even maling aan."

Dat ontsnappen aan degradatie niet onmogelijk is, dat heeft Jans zelf bewezen als trainer van FC Groningen. "Toen ik begon bij FC Groningen hadden we acht gespeeld en één punt, maar zijn we erin gebleven. Dat erin blijven is een goed advies, maar dat kan iedereen wel geven denk ik."

In de winterstop heeft FC Groningen maar liefst zes nieuwe spelers gehaald, maar dat zegt Jans weinig over de kwaliteit van de nieuwelingen. "Ze hebben er wel heel veel gehaald, maar of dat versterkingen zijn moet nog blijken. Hoe goed zijn ze? Hoe fit zijn ze? Je moet elkaar weer leren kennen, want hoe beter je elkaar kent hoe makkelijker het speelt. Dat zie je bij ons want we hebben de boel goed bij elkaar weten te houden. Het is wel zo dat ze nu weer een nieuwe kans hebben en het publiek zal erachter gaan staan. Alleen zullen ze bij een tegenslag heel kwetsbaar zijn als ploeg."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties