Eerste elftal

Jans oneens met kritiek en legt uit waarom

Jans oneens met kritiek en legt uit waarom

Ron Jans heeft ervoor gekozen om tegen PSV wel een aantal jeugdspelers mee te nemen op de bank. Dit deed hij vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet waardoor er maar vijf veldspelers op de bank zaten. De trainer gaf aan dat als hij ze had meegenomen, ze sowieso niet in waren gevallen. Het leidde tot onbegrip bij supporters en de clubwatchers. Vandaag een meer uitgebreide uitleg van de oefenmeester die het niets eens is met de kritiek.

"Vorige zaterdag viel Ramiz Zerrouki zaterdag geblesseerd weg en Robin Pröpper pas op de wedstrijddag. Onder21 had op zaterdag al gespeeld. Die jongens hadden dus al een wedstrijd in de benen", begint Jans zijn verklaring tegenover de Tubantia. "Wij waren van mening dat we het centraal achterin konden oplossen binnen onze eigen selectie mocht dat nodig zijn. Dat zag je ook het inbrengen van Alfons Sampsted in de tweede helft. Wij wilden een jonge jongen niet opeens in het diepe gaan gooien op die plek."

Deze week is er weer een totaal andere situatie en kiest Jans ervoor om wél jeugdspelers mee te nemen. "Nu is Onder18 vrij en heeft Onder21 rekening met ons gehouden.” Dit betekent dat het viertal Mats Rots, Irakli Yegoian, Sander Sybrandy en Gijs Besselink aan zullen sluiten bij de wedstrijdselectie.

Jans laat weten juist voorstander te zijn van het brengen van jeugdspelers. Dit heeft hij de afgelopen seizoenen ook wel bewezen. "Eén van de mooiste dingen aan het trainersvak is het mee laten trainen van jonge spelers, ze meenemen op trainingskampen en ze minuten geven in oefenduels."

De wedstrijd PSV - FC Twente is de afsluiter van speelronde 23 en wordt afgetrapt om 16:45 uur. Het uitvak zal maar voor de helft gevuld zijn omdat er wegens veiligheidsoverwegingen maximaal 770 supporters welkom zijn. Serdar Gözübüyük is de dienstdoende scheidsrechter. De laatste keer dat FC Twente onder hem verloor in de eredivisie is bijna vijf jaar geleden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties