Eerste elftal

Jans ontevreden: "Je verliest terwijl je nooit mag verliezen"

Jans ontevreden: "Je verliest terwijl je nooit mag verliezen"

De tweede wedstrijd tegen LD Alajuelense werd niet wat Ron Jans zich ervan had voorgesteld. Na het 2-2 gelijkspel afgelopen zaterdag moest er een flink tandje bij, maar de Tukkers lieten zich verrassen. Na binnen een uur op een 3-0 achterstand te zijn gekomen moest de ploeg proberen de schade te beperken. Dit lukte door treffers van Ugalde en Steijn. Een nederlaag kon echter niet meer worden voorkomen.

Dit tot ontevredenheid van de trainer die een bekend probleem zag op het veld. De ploeg was goed tot de zestien, maar daarna stokte het. "Als je met 3-0 achter komt tegen een ploeg die hard werkt, maar minder is, dan kun je niet tevreden zijn. Je wilt afsluiten met een goede wedstrijd en dat was het niet. In de eerste twintig minuten was ons positiespel van achteruit goed, maar dan moet het niet bij de ‘zestien ophouden. Dan gebeurt er wat in de wedstrijd", aldus Jans op de clubwebsite.

Wat ook niet meehielp was dat de eerste de beste kans van Alajuelense er direct in vloog. "We verdedigen slecht en de eerste kans zit er direct in. Daarna laten we ons meeslepen in het Midden-Amerikaanse gevoel van een wedstrijd. Dan komt er meer irritatie en houden we ons met andere dingen bezig. In de rust hebben we gezegd dat het een mooie uitdaging is om het om te draaien. Maar dan kom je slecht uit de kleedkamer en door persoonlijke fouten verlies je de wedstrijd. Binnen tien minuten na rust sta je met 3-0 achter en pas daarna kwamen we terug. Je verliest, terwijl je deze wedstrijd nooit mag verliezen."

Morgen stapt de ploeg in het vliegtuig terug naar Nederland, maar eerst staat er nog een training op het programma. Daar zal terug worden gekeken op de wedstrijd. “Op dit moment overheerst het gevoel van deze oefenwedstrijd. We hebben met de ploeg goed gewerkt tijdens het trainingskamp in Costa Rica en dan wil je vanavond ook winnen. We hebben nog twee weken te gaan tot de competitie weer begint en er valt nog een heleboel te doen. Spelers moeten zichzelf op het veld ook opstellen en niet iedereen dient zich aan. Bij een heel aantal moet nog wel een tandje bij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties