Eerste elftal

Jans oordeelt: "Weet niet of het nu beter gaat bij FC Twente dan onder mij"

Jans oordeelt: "Weet niet of het nu beter gaat bij FC Twente dan onder mij"

Ron Jans vertrok in de zomer van 2023 bij FC Twente na drie succesvolle seizoen. De Zwollenaar haalde onder andere Europees voetbal terug naar Enschede, maar na de grote successen wilde hij tot rust komen. Al duurde dit niet lang. Na een aantal maanden ging de oefenmeester aan de bak bij FC Utrecht, waar hij de boel weer aan het draaien kreeg. De nieuwe trainer van de Tukkers, Joseph Oosting, presteert goed met zijn ploeg. Al is Jans van mening dat het niet per definitie beter gaat dan vorige seizoenen.

Jans vertelt waarom hij denkt dat FC Twente het zo goed doet dit seizoen. "Ik weet niet of het nog beter gaat. Ik wil niets bagatelliseren, maar het is wel zo dat Ajax zoveel slechter presteert, dat helpt. En AZ heeft ook een moeizaam jaar. Maar ik vind het heel mooi om te zien dat Joseph Oosting en zijn staf het zo goed doen", oordeelt hij in gesprek met Voetbal International.

Enkele sterkhouders vertrokken, maar ook met beide backs ervaarden de Tukkers enkele problemen. "Met Vaclav Cerny en Virgil Misidjan vertrokken twee buitenspelers die geweldige dingen kunnen doen, maar zeker in uitwedstrijden ook grillig waren. Gijs Smal was lang geblesseerd, hoe het met Joshua Brenet is gelopen, is helemaal treurig. Maar ze hebben het allemaal fantastisch opgevangen."

Met name de ontwikkeling van de spelers is iets wat Jans goed doet. "De ploeg is doorontwikkeld in duidelijkheid van spelen, in druk zetten en balbezit. Met heel veel plezier kijk ik naar Mathias Kjølø. Ik heb tegen Joseph gezegd: "Je moet het zelf ondervinden, maar Ramiz Zerrouki gaat weg, geef Mathias een kans. Ik denk dat hij die rol kan invullen." Nou, dat blijkt. Daan Rots had het in het laatste halfjaar bij mij best moeilijk, met Cerny voor zich. Maar de stappen die hij heeft gezet dit jaar, ook mentaal. Geweldige jongen, top ontwikkeld. Ik ben blij voor FC Twente, een fantastische club", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties