Eerste elftal

Jans openhartig over vertrek bij FC Twente: "Dat is mijn erfenis"

Jans openhartig over vertrek bij FC Twente: "Dat is mijn erfenis"

Ron Jans is na drie jaar niet meer de trainer van FC Twente. Tegen Sparta Rotterdam behaalde Jans met zijn ploeg voor het tweede jaar op rij Europees voetbal. Na de wedstrijd kreeg Jans een geweldig afscheid in de Grolsch Veste en bedankte de supporters voor de drie mooie jaren. Het doorslaggevende moment dat Jans besloot om te vertrekken was toen hij besefte wat voor geweldige ontwikkeling de club heeft doorgemaakt, samen met zijn staf en alle spelers.

"Het doorslaggevende moment waarom ik ga stoppen bij FC Twente? Dat was toen ik besefte wat voor enorme sprongen er zijn gemaakt in drie jaar tijd. Ik was daarbij en dat is mijn erfenis. Ik ben schuldig aan het succes van de afgelopen drie jaar. Hoe de club, spelers en wij allemaal ontwikkeld hebben is fenomenaal." aldus Jans in gesprek met 1 Twente Enschede.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie leken Jans en Streuer nog niet zeker te zijn van een vertrek bij FC Twente. "Tijdens de nieuwjaarsreceptie stond het nog niet vast dat ik wegging. Uiteindelijk denk ik wel dat als er op momenten meer waardering en duidelijkheid kwam vanuit de club, het heel anders had kunnen lopen." vertelt Jans.

"Sommige dingen moet je voor jezelf houden, en daar is er dit ook een van. Ik heb een geweldige periode beleefd bij FC Twente en dat wil ik graag zo houden. Als je wat zegt moet je ook man en paard noemen, maar dat wil niet. Ik ga niemand zwart maken nu."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties