Eerste elftal

Jans sneert richting verongelijkte Slot: "Theater van Feyenoord was sterker"

Jans sneert richting verongelijkte Slot: "Theater van Feyenoord was sterker"

Ron Jans is tevreden met wat zijn ploeg liet zien in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De kraker werd een genot om naar te kijken en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hier kon de trainer van FC Twente wel mee leven. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft op een 1-0 achterstand komen welke in de 68e minuut werd weggewerkt door een kopbal van Brenet.

“Ik heb genoten van deze wedstrijd, waarin wij opnieuw hebben aangetoond dat we meekunnen met de top van de eredivisie”, laat Jans na afloop weten tegenover de Tubantia. “Dit was een heel goed niveau voor de eredivisie en de uitslag klopte. Als je een punt haalt bij FC Twente, doe je het hartstikke goed.” Met de laatste opmerking complimenteerde hij zowel zijn eigen ploeg als de tegenstander.

Feyenoord-trainer Arne Slot was minder tevreden. Hij was verongelijkt omdat Lindhout weigerde een strafschop te geven na de handsbal van Pröpper. In plaats daarvan kreeg Pröpper de vrije trap omdat Gimenez had geduwd. “Het enige waarvan ik denk dat Twente verder is, is het slim gebruiken van een duwtje, een overtredinkje, dat soort dingen. Dan verwacht je dat de spelers dat ook zien en door gaan hebben: oké, dit mag vandaag, je mag duwtjes geven. Dan is het wel heel teleurstellend als het zo’n licht duwtje is, dat wordt bestraft.”

Jans ziet het anders. “Ik vond ons niet zozeer slimmer met duwtjes of overtredingen. Ik vond het theater van de Rotterdamse kant vandaag sterker. Dat begon met Justin Bijlow, zijn uittrappen duurden elke keer wel heel lang. En wat hij met die bal deed toen hij ver uit zijn doel was, was slim. Rood kun je niet geven, maar het was wel zwaar spelbederf. Ik hoopte dat Bijlow nog een tweede gele kaart zou krijgen voor tijdrekken, dan had hij eraf gemoeten."

FC Twente heeft Feyenoord nu twee keer gehad. Uit verloor het mede door een vroege rode kaart van Cerny en thuis werd gelijkgespeeld. Is Feyenoord de grote favoriet voor de titel? "Wiskundig gezien wel. Ze zijn vast nummer één bij de bookies. En als je bij FC Twente een punt pakt, doe je het hartstikke goed. We hebben in alle topwedstrijden laten zien dat we minimaal gelijkwaardig zijn”, besluit hij in gesprek met VI.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties