Eerste elftal

Jans uit kritiek op Ajax-beleid: "Daar baal ik echt van"

Jans uit kritiek op Ajax-beleid: "Daar baal ik echt van"

Ron Jans heeft te doen met zijn collega John Heitinga, de huidige trainer van Ajax. De oud-international nam tijdens het huidige seizoen het stokje over van de ontslagen Alfred Schreuder, maar slaagde er niet in om een ticket te bemachtigen voor de Champions League. De vraag is dan ook of Ajax wel door wil met de trainer die daarvoor alleen Jong Ajax onder zijn hoede had.

“Ik vind dat heel veel clubs soms zo slecht met trainers omgaan. Ik ga geen vragen beantwoorden, maar ik heb het gewoon te doen met Heitinga, met Dennis van der Ree (Gedegradeerd met FC Groningen, red.). Dat zijn soms gewoon mission impossibles. De clubs laten ze maar bungelen en daar baal ik echt van. Alleen ik kan dat niet veranderen. Maar ik kan wel af en toe voor onze beroepsgroep opkomen."

"In een fase waarin het Nederlandse voetbal geweldig werd bekritiseerd, heb ik jarenlang genoten van Ajax. Ik denk dat Real Madrid uit misschien wel de mooiste was. Maar ze moeten de boel daar echt op orde hebben en de trainers zijn daar vaak de dupe van. Daar baal ik van, ook bij andere clubs."

"Van der Sar en Overmars stonden altijd achter Ten Hag. Hij heeft ook een moeilijk eerste half jaar gehad." Jans vindt dat Ajax hetzelfde moet doen bij Heitinga. "Doet dat nou eens gewoon. Trainers moeten zich ook ontwikkelen. Het lukte niet met Ruud van Nistelrooij. Ik weet het fijne er niet van, maar ik vind het zo jammer", besluit Jans het onderwerp tijdens de persconferentie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties