Eerste elftal

Jans verklaart wissel Cleonise en keuze Ugalde met Van Wolfswinkel op linksbuiten

Jans verklaart wissel Cleonise en keuze Ugalde met Van Wolfswinkel op linksbuiten

Bij FC Twente mocht Denilho Cleonise na een half jaar eindelijk weer in de basis beginnen. Het werd wel duidelijk waarom hij niet zo vaak speelt: de buitenspeler was totaal niet aanwezig in het spel van de Tukkers. Het was dan ook niet zo gek dat hij in de rust gewisseld werd, zou je denken. De wissel heeft echter een andere reden.

Dat legt Ron Jans na de wedstrijd uit voor de camera van ESPN. "Cleonise moest eraf omdat hij last had van zijn kuit." Jans bracht Manfred Ugalde erin en zette spits Ricky van Wolfswinkel op linksbuiten. Vanwaar deze keuze? "We hebben dit van tevoren doorgenomen. Ricky heeft in zijn carrière al wel vaker van de zijkant gespeeld, bijvoorbeeld bij FC Basel."

"Manfred Ugalde brengt altijd energie. De voorzetten kwamen meestal van de rechterkant, van Cerny en Sampsted. Dan heb je ook twee spitsen voor de goal die daaruit kunnen scoren. Dat zijn de redenen. Op een gegeven moment zijn de andere opties ook gewoon op", aldus de trainer van FC Twente.

Veel keuze had Jans inderdaad niet. Daan Rots was geblesseerd en Virgil Misidjan was nog niet voldoende hersteld van ziekte. Met Sander Sybrandy had Jans overigens nog wel een buitenspeler op de bank die ook een contract heeft bij FC Twente. De achttienjarige buitenspeler maakte echter nog nooit een minuut in een officiële wedstrijd voor het eerste elftal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties