Eerste elftal

Jans 'verwacht meer van andere jongens', maar erkent ook gemis belangrijke spelers

Jans 'verwacht meer van andere jongens', maar erkent ook gemis belangrijke spelers

FC Twente speelde zondag tegen Go Ahead Eagles een zeer belabberde wedstrijd. Er zat niks in het spel van de Tukkers. Trainer Ron Jans noemde het naar afloop dan ook 'verreweg de slechtste wedstrijd van het seizoen'. Een van de redenen dat het zo slecht ging, was de afwezigheid van een aantal cruciale spelers. Robin Pröpper, Michal Sadílek en Ramiz Zerrouki konden allemaal niet meedoen.

"Dat zijn belangrijke spelers voor ons, maar de spelers die erin stonden, vind ik ook eredivisie-waardig", vertelt trainer Ron Jans in gesprek met ESPN. "Alleen waar je wel iets van kan zeggen, is dat het middenveld heel jong was en nog niet met elkaar had samengespeeld." Alle spelers op het middenveld waren 21 jaar. Het betrof Mathias Kjolo, die een blessure opliep en de komende tijd niet inzetbaar is, Anass Salah-Eddine en Sem Steijn.

"Die jongens wilden echt wel, maar de automatismen waren er nog niet. Dan verwacht je ook meer van andere jongens. Het is ook lastig als je leiders in het veld ziet wegvallen. Dan kan je niet zomaar zeggen: 'Dan moet jij maar even de leider zijn'. Daar moet je in doorgroeien", aldus de trainer van FC Twente.

"Zerrouki is ook nog niet zo oud. Twee jaar geleden was hij ook nog niet klaar voor die rol. Het is wel heel opvallend dat als Pröpper er niet bij is, het bij ons toch een beetje uit elkaar valt", zegt Jans, die denkt dat hij zondag wel weer kan beschikken over Zerrouki. "Die kans is wel heel reëel. Hij speelt al weken met pijn. Dat was vorige week niet weg, dus hij heeft zelf besloten dat het zo niet werkte, met het oog om dan weer fit te zijn tegen PSV", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties