Eerste elftal

MATCHDAY: Jans voorzichtig met Sadílek, Brama mist 12e wedstrijd van het seizoen

MATCHDAY: Jans voorzichtig met Sadílek, Brama mist 12e wedstrijd van het seizoen

FC Twente heeft slechts één afwezige voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. Tegen FC Utrecht waren de middenvelders Wout Brama en Michal Sadílek niet inzetbaar. Laatstgenoemde is voor Vitesse-uit weer aangesloten bij de wedstrijdselectie. Wout Brama is er voor de 12e keer niet bij en blijft ook na 18 eredivisiewedstrijden steken op 143 speelminuten in het seizoen 2023-2024.

Jans in blij dat hij Sadílek weer in kan zetten, maar is hierbij ook uiterst voorzichtig. "Sadílek sluit weer aan bij de wedstrijdselectie." Is hij klaar om een hele wedstrijd te spelen? "Nee", is het stellige antwoord. Daarna volgt er meer nuance. "Ik denk dat hij wel een hele wedstrijd kan spelen, maar omdat hij lichte liesklachten had moet je oppassen voor overbelasting en hij misschien weer last krijgt."

"Conditioneel kan hij best een hele wedstrijd aan", vervolgt de oefenmeester in gesprek met 1Twente. "Maar we moeten wel een beetje voorzichtig zijn. Maar hij is er weer bij en dat is mooi." Zijn er nog andere spelers die er niet bij zijn? "Verder hebben we geen slachtoffers", besluit Jans met een glimlach.

De aftrap is vanavond om 18:45 uur. Nagtegaal is de scheidsrechter en Higler vanuit Zeist de VAR. FC Twente zal gesteund worden door een vol uitvak. Bij winst zijn de Tukkers verzekerd van de derde plek omdat PSV dinsdagavond verrassend met 1-0 verloor op bezoek bij FC Emmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties