Eerste elftal

Jans zag Tzolis wegkwijnen en bood de Griek een exit

Jans zag Tzolis wegkwijnen en bood de Griek een exit

Met het vertrek van Christos Tzolis heeft Ron Jans nog altijd vier buitenspelers tot zijn beschikking. Dat zal mede de reden zijn geweest dat de trainer groen licht gaf om de Griek terug te laten keren naar Engeland. Daarnaast liep de linksbuiten met zijn ziel onder zijn arm en probeerde ook de technisch directeur van Norwich hem terug te halen. De finale beslissing of Tzolis mocht gaan lag bij Jans.

"Als ik had gezegd dat hij erbij moest blijven, dan was hij er gewoon bij geweest", vertelt hij in gesprek met 1Twente. "We hebben gewikt en gewogen en ik zag die jongen gewoon een beetje wegkwijnen. Hij is geblesseerd geweest en de invalbeurten waren daarna ook heel moeizaam. Daarvoor was hij ook geen basis en Virgil Misidjan speet gewoon een goed seizoen. Ik zag eerder dat hij weg zou kwijnen dan dat hij nog heel veel zou gaan betekenen voor ons. Dan is ook het menselijke aspect belangrijk."

"Ik hoop dat hij het in Norwich goed gaat doen en bij ons geeft het weer ruimte voor andere spelers om misschien hun kans te pakken." Hiermee doelt hij met name op Denilho Cleonise. De buitenspeler staat nu al anderhalf jaar onder contract, maar speelt zelden.

Hoe staat Cleonise erop bij Jans? Gaat hij meer kansen krijgen? "Qua talent heel goed, maar hij moet nog steeds werken aan de dingen die we hebben aangegeven. Hij weet wel waar het om gaat." Jans valt hiermee in herhaling, maar weigert de details prijs te geven aan de buitenwacht. Dat Cleonise zelf niet altijd even blij is snapt de trainer wel. "Ik begrijp ook wel dat hij af en toe denkt: Ah, hij komt aan de beurt en hij komt aan de beurt, en ik te weinig. "Toch ligt de bal bij de speler zelf. "Dat moet hij bij ons en bij mij afdwingen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties