Eerste elftal

Jans zorgde ervoor dat Brama bij FC Twente bleef: "Zonder hem was ik misschien wel weggegaan"

Jans zorgde ervoor dat Brama bij FC Twente bleef: "Zonder hem was ik misschien wel weggegaan"

Wout Brama keerde in 2018 terug bij FC Twente. De defensief middenvelder had maar één doel: terugkeren naar de eredivisie. Deze doelstelling werd behaald, de Tukkers keerde na één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie direct terug op het hoogste niveau. Het scheelde weinig of de Almeloër was na slechts een jaar bij FC Twente alweer vertrokken.

In de Keuken Kampioen Divisie was Gonzalo García de trainer van FC Twente, na de promotie werd Ron Jans aangetrokken die reeds bij Cincinnati was weggestuurd. Het was die laatste man die ervoor zorgde dat Brama weer liefde kreeg voor het spelletje. "Onder Garcia had ik een rottig jaar gehad, maar Ron Jans heeft me echt het plezier teruggegeven in het voetbal en dat vond ik superfijn", vertelt het clubicoon bij ESPN.

Brama speelde in Nederland niet alleen bij de Tukkers, zo kwam hij ook in actie voor de Zwollenaren en speelde hij kort voor FC Utrecht. In Zwolle leerde hij Jans als trainer kennen. "Ik heb hem bij PEC Zwolle meegemaakt maar ook hier in FC Twente. Hij kende mij natuurlijk ook van mijn tijd bij PEC Zwolle en als hij niet was gekomen dan was ik misschien wel weggegaan bij FC Twente."

De oud-speler van FC Twente verklaart waarom hij zo lovend is over Jans. "Het is een hele menselijke trainer, hij geeft veel aandacht aan spelers. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat er een fijne sfeer is in het elftal, maar ook bij de club. FC Twente zat toen in een periode waar wij een trainer als Ron Jans goed konden gebruiken en hij heeft het ook perfect gedaan."

Jans had veel belangstelling voor de spelers. "Hij gaf veel aandacht aan de persoon, daar is hij de beste trainer in die ik ooit heb gehad. Zo deed hij veel kleine gesprekken met spelers, want wij hadden veel spelers met krasjes. De laatste vijf jaar zaten we als club in de situatie waarin we niet de beste spelers konden halen, dus kregen we afvallers van de topclubs. Hij is goed in het vertrouwen geven van die spelers, zo wisselde hij ze niet te snel en dat vinden spelers gewoon heel prettig", besluit Brama.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties