Eerste elftal

Jansen wil nieuwe regel na overtreding Sadílek

Jansen wil nieuwe regel na overtreding Sadílek

Vorige week raakte Taylor Booth geblesseerd na een charge van Michal Sadílek. De middenvelder van FC Twente kwam ongeschonden uit de strijd, maar dat gold niet voor de aanvaller van FC Utrecht: Booth ligt er vier tot zes weken uit. Voor analist Anco Jansen voelt dit oneerlijk: Booth ligt er lange tijd uit, maar voor Sadílek is er geen enkele consequentie.

"Ik denk niet dat je het erin krijgt, maar er zou eigenlijk gewoon een regel moeten komen dat als je iemand zo erg blesseert, dat je dan ook minimaal een weekje moet toekijken", zegt Jansen bij Voetbalpraat van ESPN. Marciano Vink is het daar niet helemaal mee eens. "Het is vervelend, maar niet ernstig", zegt hij over de lengte van de blessure van Booth.

"Nou, het was een vieze schop hoor", reageert Jansen. Presentator Milan van Dongen zegt dat het niet te doen is om zo'n regel in te voeren. Dat betreurt Jansen. "Dat weet ik, maar het is gewoon onrechtvaardig", besluit de oud-speler van onder meer NAC Breda en FC Emmen. Bekijk de overtreding van Sadílek onderaan het artikel.

Opinie: Vind jij dat de KNVB hier iets op moet verzinnen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties