Eerste elftal

Jeugdliefde Ajax eerste tegenstander van Eiting als 'Tukker': "Voor mij heel speciaal"

Jeugdliefde Ajax eerste tegenstander van Eiting als 'Tukker': "Voor mij heel speciaal"

Carel Eiting werkt dinsdagochtend zijn derde training af in het shirt van FC Twente. De 25-jarige middenvelder die werd overgenomen van FC Volendam heeft twee weken de tijd om fit te worden voor zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van FC Twente op zondag 17 september. De tegenstander is dan Ajax, de club waar hij in 2007 begin en in 2021 definitief vertrok.

Maar zover is het nog niet. Het is eerst tijd om zich weer op te trainen, want de afgelopen weken trainde hij niet mee bij FC Volendam. Wat zijn de doelen voor dit seizoen bij FC Twente? "Dat ik door kan gaan met waar ik mee bezig ben. Fit kan blijven en vol kan gaan bij het trainen en het team zo goed mogelijk kan helpen in de rol waarin ik nodig ben", aldus Eiting in gesprek met ESPN.

"Ik heb FC Twente een aantal keren zien spelen en ze hebben het de afgelopen twee jaar ook fantastisch gedaan. Dat is de lijn die de club en het team door wil zetten en ik hoop dat ik daar een mooi onderdeel van ga worden." Kan je al een inschatting maken van hoe sterk de selectie is?

"Voor mij is dat wat moeilijk inschatten, maar ik denk dat het een hele goeie ploeg is met veel vertrouwen." Dat is dan iets dat we volgende week gaan zien tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax. "Dat zijn altijd belangrijke graadmeters. Voor mij is het uiteraard heel speciaal, maar ik denk dat het voor iedereen een leuke wedstrijd is", besluit Eiting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties