Eerste elftal

Johan Derksen tipt RKC-trainer Oosting als opvolger van Jans

Johan Derksen tipt RKC-trainer Oosting als opvolger van Jans

Nu bekend is geworden dat Ron Jans na drie seizoen stopt als trainer van FC Twente moet er een geschikte opvolger worden gevonden. Er gaan diverse namen rond in het geruchtencircuit, waaronder die van Peter Bosz en Maurice Steijn. Johan Derksen denkt aan een andere naam en topt RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting.

Jans stopt ermee. Als ik nou naar de eredivisie kijk Dan is Joseph Oosting van RKC de trainer die het best presteert. Hij speelt met een bijeengeraapt zootje heel verantwoord verzorg voetbal speelt en pakt heel veel punten met een clubje met zo'n kleine begroting. Hij zou de ideale trainer zijn voor een provincieclub als FC Twente."

Maar die Jodokus van tv (Arnold Bruggink, red.) wordt de nieuwe technisch directeur, dus die gaat natuurlijk de trainer halen. Ik denk dat Bruggink een trainer wil met een grote naam. Maar FC Twente is en blijft een provincieclub en zo'n Oosting is daarvoor de ideale man. En hij heeft aangetoond dat hij ook buiten de provincie goed kan functioneren."

Oosting is afkomstig uit Emmen waar hij als voetballer debuteerde bij de lokale FC en hier ook zijn carrière afsloot. Daarna werd hij assistent-trainer van FC Emmen en later ook hoofd jeugdopleidingen. In 2014 ging hij aan de slag bij Vitesse waar hij onder andere drie jaar Jong Vitesse onder zijn leiding had. Tussentijds was hij tijdelijk interim-trainer bij de eerste selectie en tussen 2019 en 2021 was hij assistent-trainer bij de Arnhemmers. In de zomer van 2021 koos hij ervoor om op eigen benen te gaan staan en tekende bij RKC Waalwijk. Hier doet hij het uitstekend. Met beperkte middelen scoort hij gemiddeld 1,24 punten per wedstrijd. Hij heeft in Waalwijk nog een contract tot 2025.

Maar is Oosting ook geschikt voor een grotere club als FC Twente? Laat je mening achter in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties