Eerste elftal

Jongelingen knokken voor plek bij eerste selectie: "Iedereen kijkt naar hem"

Jongelingen knokken voor plek bij eerste selectie: "Iedereen kijkt naar hem"

In de eerste trainingsweek zijn er een flink aantal jonge spelers toegevoegd aan de selectie. Juliën Mesbahi, Mats Rots, Sander Sybrandy, Irakli Yegoian, Jort Ribbers, Harrie Kuster en Gijs Besselink krijgen allemaal de kans zich te laten zien tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Allemaal zullen ze proberen de kersverse trainer Joseph Oosting te overtuigen van hun kwaliteiten.

Mesbahi is één van de spelers die veel aandacht krijgt. "Iedereen kijkt wel naar hem. Hij is een jeugdinternational van de Onder 17 en heeft sinds kort een contract getekend bij FC Twente. Zelfs Mees Hilgers vindt dat FC Twente geen nieuwe centrale verdediger hoeft te halen", aldus clubwatcher Leon ten Voorde die recentelijk een interview had met Hilgers waarin de verdediger zei: "Geef hem maar een kans net zoals ze bij mij hebben gedaan."

Een andere interessante speler is Mats Rots, het jongere broertje van Daan Rots. "Veel mensen volgen ook de ontwikkelingen van Mats Rots. Op het jeugd-EK Onder 17 was hij de uitzondering bij een zeer zwak Oranje. Hij heeft een goed toernooi gespeeld. Veel clubs hebben zijn naam genoteerd."

Dan is er ook nog aandacht voor aanvaller Jort Ribbers, misschien wel de grootste onbekende van jongelingen. Hij speelde tegen Rood Zwart aan de rechterflank. "Hij heeft nog geen contract getekend bij FC Twente, maar maakte wel indruk in de eerste wedstrijd. Yegoian was ook een speler die opviel in de oefenwedstrijd, hij was heel bedrijvig."

De grote vraag is welke spelers het tot de eerste selectie gaan schoppen. "Bij FC Twente is er een afscheiding in kleedkamers tussen de eerste selectie en de jeugd. Op dit moment zit nog geen enkele van de bovengenoemde spelers bij de eerste selectie. Als je echt goed hebt ontwikkeld mag je naar de kleedkamer van de eerste selectie", besluit Ten Voorde bij De Ballen Verstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties