Eerste elftal

Jonker haalt FC Twente-goalie bij selectie Leeuwinnen door uitvallen doelvrouwen

Jonker haalt FC Twente-goalie bij selectie Leeuwinnen door uitvallen doelvrouwen

Bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal Andries Jonker kampt met een keepersprobleem. Eerste doelvrouw Daphne van Domselaar, die afgelopen zomer van FC Twente naar het Engelse Aston Villa vertrok, en tweede doelvrouw Lize Kop (Leicester City) zijn geblesseerd. De vervanger van Van Domselaar bij FC Twente is nu ook de vervanger van de goalie bij de Leeuwinnen.

De twintigjarige Daniëlle de Jong, die deze zomer overkwam van PSV, is door Jonker opgeroepen. Ze keepte nog nooit een wedstrijd voor de Leeuwinnen. Ook Barbara Lorsheyd van ADO Den Haag is opgeroepen door het wegvallen van Van Domselaar en Kop.

Feyenoord-doelvrouw Jacintha Weimar was de derde keeper en zal logischerwijs onder lat staan bij de Nations League-wedstrijd tegen België. Deze wordt aankomende vrijdag om 20:30 uur gespeeld. Volgende week dinsdag om 20:00 uur speelt Nederland in Waalwijk tegen Engeland. Dan kunnen Van Domselaar en/of Kop er mogelijk wel weer bij zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties