Eerste elftal

Kalme Ugalde bezweek niet onder druk na doelpunten droogte: "Dat is het geheim"

Kalme Ugalde bezweek niet onder druk na doelpunten droogte: "Dat is het geheim"

Manfred Ugalde is afgelopen zomer definitief overgenomen van Lommel SK, nadat hij twee seizoenen gehuurd werd van de Belgische club. De spits is geboren in Costa Rica en is slechts 21 jaar en staat op vijf doelpunten en zes assists. Ugalde begint tegenwoordig nagenoeg altijd als basisspeler, al is dat wel eens anders geweest.

In het eerste seizoen dat hij voor FC Twente speelde kreeg hij weinig speeltijd, al was dat voor hem niet bijzonder. "Ik was pas negentien, het was mijn eerste jaar op het hoogste niveau in een Europees land. Dus ik vond het normaal, dat was een proces dat er bij hoorde", vertelt de spits tegenover ESPN. Dit seizoen speelt hij bijna elke wedstrijd, ook dat is onderdeel van zijn ontwikkeling. "Nu zit ik een andere stap van het proces, hopelijk gaat het zo door want je moet al die processen doormaken."

Zijn directe concurrent is routinier Ricky van Wolfswinkel, hij voelt de onderlinge strijd. "Natuurlijk, want het is een hele goede speler. Hij is klaar om te spelen als dat moet." Al is Ugalde van mening dat deze concurrentie juist goed is en dat dit bij elke club het geval is. "Bij elke club heb je uiteindelijk concurrentie en druk, dus dat is normaal."

De jonge Costa Ricaan had aan het begin van het seizoen moeite met scoren, hij deed dit in de eredivisie op speeldag acht tegen Fortuna Sittard. Hij is van mening dat zo'n droogte kan gebeuren. "Het hoort erbij. Als spits wil ik natuurlijk in elke wedstrijd scoren, maar ik moet ook begrijpen dat dat niet kan." Toch vond hij zichzelf wel belangrijk in die tijd, aangezien hij een andere rol vervulde in het team. "Ik creëer kansen voor de ploeg en geef assists, dat telt ook."

Het belangrijkste in een mindere periode is dat je kalm blijft. "Het is een proces, ik moet mijn rust bewaren. Als je wanhopig op zoek gaat naar een doelpunt dan komt het niet." Dat is dan volgens hem ook het geheim. "Het geheim is dat je moet genieten en jezelf niet onder druk zetten", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties