Eerste elftal

Kaptein schreef geschiedenis, maar Twentse bescheidenheid blijft: "Heb nog steeds zenuwen"

Kaptein schreef geschiedenis, maar Twentse bescheidenheid blijft: "Heb nog steeds zenuwen"

Wieke Kaptein sloeg Jong Oranje over en kwam afgelopen april voor het eerst in de eerste nationale selectie van Nederland. De middenvelder, die eind augustus achttien werd, wist bondscoach Andries Jonker te overtuigen om haar mee te nemen naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Daar maakte Kaptein zelfs haar WK-debuut. Inmiddels heeft de middenvelder, die dit seizoen door Chelsea FC verhuurd wordt aan FC Twente, een vaste plek bij de Leeuwinnen. Zo voelt het voor haarzelf echter nog niet.

"Het is weer heel fijn en gezellig. Ik heb het heel erg naar mijn zin", vertelt Kaptein in gesprek met NU.nl. "Het blijft heel bijzonder om hier te mogen zijn. Ik heb nog steeds zenuwen als ik hier het trainingsveld op stap." Niet gek, want Kaptein is veruit de jongste in de selectie. "Ik moet weer even wennen. Maar dan komt het vast wel weer goed. Ik wil het gewoon zo goed mogelijk doen. Ik wil me laten zien."

Op het WK mocht Kaptein invallen tegen Vietnam. Daarmee werd de destijds zeventienjarige speelster de jongste international die namens Nederland mocht spelen op een mondiaal eindtoernooi. "Het was een hele mooie ervaring. Het was ook mijn eerste eindtoernooi. Ik heb heel veel geleerd. Voetballend, maar ook door voor het eerst zo lang van huis te zijn, zo'n zeven à acht weken", aldus een glunderende Kaptein.

"Het was wel lang, maar ik heb er niet heel veel moeite mee gehad. De meiden hebben mij heel goed opgevangen, ik kon er met iedereen wel over praten. Iedereen zit natuurlijk ook in dezelfde situatie", besluit Kaptein, die deze zomer de overstap maakte van FC Twente naar Chelsea FC. De Hengelose wordt dit seizoen echter nog wel verhuurd aan FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties