Eerste elftal

Kees Luijckx oordeelt: "Hij is in potentie de beste speler van FC Twente"

Kees Luijckx oordeelt: "Hij is in potentie de beste speler van FC Twente"

Younes Taha maakte deze zomer de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente. De speler geboren in Drachten is van origine een aanvallende middenvelder, oftewel een tien. Echter valt hij bij FC Twente in op de rechtsbuiten positie, aangezien Sem Steijn, momenteel topscorer van de Tukkers, op tien staat. Kees Luijckx ziet veel potentie in de jonge Taha.

Taha, die op het moment Sem Steijn voor zich heeft, zal zich eerst aan de buitenkant moeten ontwikkelen. "Hij heeft op het moment Steijn voor zich en die ga je op het moment er zeker niet uitspelen", vertelt Luijckx aan tafel bij Voetbalpraat. Hij vergelijkt de spelers met elkaar. "Steijn is een doelpuntenmaker en is goed in positie kiezen. Taha die kan eigenlijk bijna alles met de bal en die vind ik naast creatief ook conditioneel goed, hij loopt heel makkelijk."

Toch ziet Luijckx hem liever op tien dan aan de buitenkant. "Je ziet het aan zijn passes, dat kan je aan de ene kant onbevangen noemen, maar dat is gewoon zijn stijl. Vooruit spelen en opties zoeken die andere niet zien, dat zag ik ook bij Zwolle." Anco Janssen sluit zich hierbij aan, maar heeft hier een andere reden voor. "Als buitenspeler is hij te weinig explosief. Vorig jaar aan de zijkant had hij ook heel veel balverlies en leek het soms alsof de tegenstander met een man meer stond."

Op het moment heeft FC Twente met Younes Taha, Daan Rots, Naci Unuvar en Mitchell van Bergen vier buitenspelers. Toch heeft Luijckx het gevoel dat er een flankspeler zal worden aangetrokken in de winter transferperiode. Vincent Schildkamp waarschuwt hem dat dit ten koste kan gaan van de ontwikkeling van Taha, maar analist Luijckx ziet dit anders. "Uiteindelijk is Taha niet de speler die op de buitenkant moet spelen, maar op tien." Vandaar dat hij de keuze voor een nieuwe buitenspeler geen gek idee vindt.

Luijckx is zelfs zo te spreken over de aanvallende middenvelder Taha, dat hij hem in potentie als de beste speler van FC Twente beschouwt. "Als hij op de tien positie speelt dan is hij de beste speler van FC Twente (in potentie) en gaat hij veel geld opleveren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties