Eerste elftal

Kerkdijk pleit voor hogere salarissen: "Vrouwen leveren dezelfde prestaties als de mannen"

Kerkdijk pleit voor hogere salarissen: "Vrouwen leveren dezelfde prestaties als de mannen"

Er is een grote kloof tussen het mannenvoetbal en het vrouwenvoetbal. Allereerst worden de mannen veel beter betaald dan de vrouwen. Daarnaast is ook de publieke belangstelling voor het vrouwenvoetbal een stuk minder. Waar de heren bijna elke wedstrijd spelen in een uitverkochte Grolsch Veste, komen er bij de dames maar een fractie hiervan kijken.

FC Twente Vrouwen speelt de thuiswedstrijden op Sportcampus Diekman. Daar komen gemiddeld nog geen 1.500 fans kijken. Afgelopen zondag was er een uitschieter en waren er 4.000 fans aanwezig tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Deze werd echter gespeeld in de Grolsch Veste en de kans was aanwezig dat de Tukkers die dag kampioen zouden gaan worden. Helaas was het Ajax dat er met de titel vandoor ging.

"Ik denk dat het in Nederland nooit gelijk gaat worden. Ik hoop het, maar realistisch gezien denk ik niet dat het gaat gebeuren", vertelt FC Twente Vrouwen verdediger Danique Kerkdijk bij de podcast Schouders Eronder. Ze is wel van mening dat de vrouwen meer zouden moeten verdienen. "Wij hebben het geaccepteerd dat we niet hetzelfde verdienen als de mannen, maar uiteindelijk leveren we wel precies dezelfde prestaties en werken we er net zo hard voor. In dat opzicht vind ik dat er wel wat bij zou moeten. Het zou veel beter moeten, maar door de jaren heen is het beetje bij beetje al wel beter geworden. Daar moeten we uiteindelijk ook dankbaar voor zijn."

Dat de vrouwen minder verdienen is mede een gevolg van de lagere inkomsten uit de sponsoring en de wedstrijden. "We weten dat we niet elke wedstrijd in een stadion spelen omdat we daar niet genoeg voor binnenhalen. We vinden het ook echt geen probleem om op een ander complex te spelen. Alleen aan het einde van de maand zou het wel leuk zijn als je een normaal inkomen hebt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties