Eerste elftal

Kieft ziet herboren uitblinker bij FC Twente: "Werd een beetje een obsessie"

Kieft ziet herboren uitblinker bij FC Twente: "Werd een beetje een obsessie"

Een van de grootste verrassingen tot dusver dit seizoen zijn wel de buitenspelers. Michel Vlap doet het fantastisch op linksbuiten en Daan Rots snoert de laatste tijd de monden van de criticasters met goed spel. Daarnaast is er ook plek in de basis voor Sem Steijn, die in de eerste vier eredivisiewedstrijden al goed was voor drie doelpunten.

Wim Kieft ziet bij Vlap een groot verschil ten opzichte van vorig seizoen. "Hij heeft nu een iets andere positie", vertelt hij bij Veronica Offside. "Hij stond er altijd bekend om dat hij als nummer tien altijd in de zestien kwam en altijd doelpunten maakte." Dat lukte vorig seizoen echter niet zo goed bij Vlap. "Op een gegeven moment werd het een beetje een obsessie voor die jongen", ziet Kieft.

"Die is nu een beetje van dat centrale weg. Hij doet het hartstikke goed", aldus de oud-international, die nog twee spelers ziet uitblinken. "Rots is ook een goede speler, man. Steijn speelde geweldig. Pröpper had het moeilijk met Brobbey. Ze spelen heel leuk." Andy van der Meijde voegt de naam van Sadílek toe aan het rijtje. Kieft sluit zich daarbij aan.

Afgelopen zondag was een perfect voorbeeld van het goede spel van de spelers die Kieft benoemd. Steijn scoorde weer eens een doelpunt, Rots speelde een sterke wedstrijd en was goed voor een goal én een assist en de herboren Michel Vlap werd zonder directe betrokkenheid bij doelpunten in het stadion uitgeroepen tot Koning van de Wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties