Eerste elftal

Kjolo bewust van zwaktepunten en wil all-round middenvelder worden

Kjolo bewust van zwaktepunten en wil all-round middenvelder worden

In de eerste seizoenshelft kon Mathias Kjolo in maar liefst vijftien van de zestien eredivisiewedstrijden rekenen op een basisplaats. De enige keer dat hij niet aan de aftrap verscheen, was toen Youri Regeer op zijn plek stond in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Kjolo is uitgegroeid tot een sterke pion op het middenveld, maar volgens hemzelf zijn er nog genoeg verbeterpunten.

"Je kunt altijd dingen verbeteren", zegt Kjolo in gesprek met ESPN. "Wat mijn krachten zijn, moet ik natuurlijk ook verbeteren, maar ik wil meer assists geven en een beetje belangrijker voor het team zijn. Mijn communicatie moet ook veel beter. Ik leer altijd op het veld, op de trainingen, maar ook in de wedstrijden. Zo moeten we doorgaan."

De rol van Kjolo ligt vooral voor de verdediging. Als hij meer assists wil geven, zal hij ook iets meer naar voren moeten. "Dat klopt, maar als wij de bal hebben, mogen wij ook gewoon dichtbij de zestien van de tegenstander komen. Dat is ook een van mijn doelen: die laatste pass geven, een voorzet geven en misschien afwerken, als dat mogelijk is. Zulke dingen moet je ook oefenen in de trainingen. Zo moet ik doorgaan", besluit de 22-jarige Noor.

Kjolo gaf in zestien eredivisiewedstrijden dit seizoen nog geen enkele assist. In de Conference League gaf hij thuis tegen Riga FC wel al een assist door een bal goed te spelen op Alfons Sampsted, die met een stift afrondde. Ook uit tegen Fenerbahce was de middenvelder belangrijk bij een doelpunt: Manfred Ugalde ontving de bal van Kjolo en schoot op de paal, maar werkte de rebound vervolgens wel binnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties