Eerste elftal

Bekritiseerde Steijn haalt opgelucht adem na benauwd moment

Bekritiseerde Steijn haalt opgelucht adem na benauwd moment

Sem Steijn werd de laatste tijd veel bekritiseerd door de supporters van FC Twente. De doelpuntmachine 22-jarige Hagenees liep een tijdje vast en ook het meevoetballen ging niet van een leien dakje. Woensdagavond wist Steijn eindelijk weer te scoren. Hij kreeg de bal via een Almere City-verdediger, nam de bal uitstekend aan en schoot de bal binnen. De aanvallende middenvelder ging helemaal los na zijn doelpunt en sloeg zelfs een biertje uit de handen van een supporter.

Steijn geeft toe dat er wat van hem afviel na zijn doelpunt. "Ik vind het sowieso lekker om te scoren. Dat is mijn spel. Het was wel weer lekker om hem te maken als je een tijdje droogstaat", zegt de doelpuntenmaker in gesprek met ESPN. Steijn zag tijdens het interview pas waarom zijn doelpunt werd goedgekeurd: de bal kwam via de tegenstander voor zijn voeten terecht. "O, zo! Nu snap ik het. Ik dacht dat hij via Ricky en de man van Almere bij mij terechtkwam." Het was dus twee keer juichen voor de prijs van één. "Leuk, maar liever één keer. Ik had het Spaans benauwd."

Ondanks zijn droogte van zo'n twee maanden, hield Steijn vertrouwen in zijn vermogen om doelpunten te maken. "Tuurlijk, dat is mijn spel, dat laat ik het hele jaar zien. Zolang ik maar vertrouwen blijf houden in de dingen die ik doe en de dingen waar ik goed in ben. Vanavond (Almere City-thuis, red.) ben ik gevaarlijk geweest. Ik was weliswaar slordig, maar maakte ook een goal en daar mag ik ook wel eens van genieten."

Na zijn doelpunt sloeg Steijn een biertje uit de hand van een supporter. "Die gaf ik een klap, hè? Er valt een hoop last van je af, dan komt er een hoop vreugde. Dat is alleen maar leuk, ik denk dat ze het mooi vinden", besluit Steijn, die woensdag zijn dertiende doelpunt van het seizoen maakte. Spits Ricky van Wolfswinkel is nog de topscorer met veertien goals.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties