Eerste elftal

Kjolo geniet: "Sfeer bij FC Twente is veel mooier dan bij PSV"

Kjolo geniet: "Sfeer bij FC Twente is veel mooier dan bij PSV"

Mathias Kjolo maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar FC Twente. Hij speelde in Eindhoven als aanvoerder voor Jong PSV onder Ruud van Nistelrooij, maar die gaf aan dat er voor de Noor geen grote rol was weggelegd in PSV 1. Nog een jaar Jong PSV zag hij niet zitten dus koos hij in te gaan op het aanbod uit Enschede.

"Toen bekend werd dat Van Nistelrooij de nieuwe hoofdtrainer zou worden, heb ik een goed gesprek met hem gehad", vertelt de Noors jeugdinternational in gesprek met supportersblad De Twaalfde Man. "Hij was heel eerlijk en zei dat ik weinig kans zou maken op speelminuten in het eerste. Ik zou wel deel uitmaken van de eerste selectie, maar ik moest er rekening mee houden dat ik mijn wedstrijden voor Jong PSV zou blijven spelen."

Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen FC Twente interesse toonde. Van de overstap heeft hij allesbehalve spijt. "Het is geweldig om hier te zijn. Na een gesprek met Ron Jans en Jan Streuer, technisch directeur van Twente, was ik al heel benieuwd geraakt. De sfeer in het stadion is fantastisch. Veel mooier dan bij PSV. Hoe de mensen in de stad voor FC Twente leven vind ik heel bijzonder."

Kjolo is op dit moment herstellende van een gebroken kaak. Deze liep hij op in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dit seizoen speelde hij 959 minuten in 18 eredivisiewedstrijden. Dat is gemiddeld iets meer dan 53 minuten per wedstrijd. Het is meer dan hij voorafgaand aan het seizoen had durven dromen. Hij gaf één assist en het enige dat nog ontbreek is een doelpunt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties