Eerste elftal

Kjolo moet meer pit krijgen: "Hij is nu een plichtsgetrouwe diensthond"

Kjolo moet meer pit krijgen: "Hij is nu een plichtsgetrouwe diensthond"

In de wedstrijd op zaterdagavond werd Mathias Kjolo geslachtofferd voor Carel Eiting. De Amsterdammer startte ten kostte van de Noor tegen Excelsior. De introverte verdedigende middenvelder verscheen niet voor de camera nadat hij gepasseerd was, integendeel tot Michel Vlap een aantal weken eerder tegen NEC. Hij verscheen voor de camera en was toen niet te spreken over zijn rol als invaller.

Tijmen van Wissing ziet dat er steeds meer spelers chagrijnig kunnen zijn op het veld, al beoordeelt hij dat niet als iets negatiefs. "Ik vind het goed dat je chagrijnig bent, Sem Steijn was ook zeer geïrriteerd dat hij die vrije trap tegen Excelsior niet mocht nemen en Gijs Smal was dat ook op zijn eigen manier", vertelt hij bij De Oosttribune.

Al is hij van mening dat spelers wel moeten oppassen. "Het moet niet doorslaan, maar ik vind het goed dat je je emoties laat zien." Kjolo startte niet tegen Excelsior. Van Wissing vindt het apart dat de defensief middenvelder zo simpel gepasseerd wordt. "Dan vind ik het zo makkelijk dat Kjolo geslachtofferd wordt en dan valt hij ook zo plichtsgetrouw in."

Toen Vlap op de bank begon tegen NEC verscheen hij voor de camera om aan te geven dat hij niet blij was dat hij niet startte, dit gebeurde niet bij de Noor. "Kjolo is dan niet de man die we voor de camera halen. Bij NEC gebeurde dat wel bij Vlap, want hij is extraverte gozer die dat zegt en uit dat hij het er niet mee eens is."

Van wissing vindt dat de middenvelder wat meer pit zou mogen krijgen. "Kjolo is een plichtsgetrouwe diensthond. Ik zou willen dat hij wat meer gif heeft." Al geldt dat volgens hem niet alleen voor de defensief middenvelder maar voor alle spelers. "Ik heb liever dat je zoals Vlap uitspreekt dat je vindt dat je moet spelen in plaats van dat je niks zegt", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties