Eerste elftal

Kjolo vergeleken met clubicoon Brama: "Hij leest de wedstrijden, dat maakt hem zo goed"

Kjolo vergeleken met clubicoon Brama: "Hij leest de wedstrijden, dat maakt hem zo goed"

Mathias Kjolo verlengde vorige week zijn contract bij FC Twente. De middenvelder kwam over van Jong PSV en speelde vorig seizoen al meer wedstrijden dan hij verwachtte te spelen. Toch leek hij dit seizoen na de aankoop van Carel Eiting te kunnen rekenen op een plek op de bank. Echter groeide hij uit tot een van de vaste basisspelers bij de Tukkers en is hij ondertussen niet weg te denken op het middenveld.

"Deze (Kjolo) speelt hem altijd naar de goede kleur en staat altijd op de goede plek", vertelt Bert van Losser in de Oosttribune. Sportjournalist Tijmen van Wissing is ook te spreken over de Noorse middenvelder. Hij ziet naast de benoemde punten van Van Losser nog meer kwaliteiten. "Hij is ook met meer vertrouwen gaan spelen, draait af en toe weg of naar voren en daarop heeft hij echt winst gepakt."

Jan van Staa prijst ook de samenwerking met andere defensief middenvelder Michal Sadílek. "Sadílek en Kjolo is een blok, twee verdedigende middenvelders met agressie die kort in de man spelen. Deze kleine felle ventjes zitten er gewoon bovenop." Naast de wil om te vechten in het veld ziet de oud-trainer ook nog andere kwaliteiten bij Kjolo. "Hij blijft zijn werk ook gewoon geconcentreerd doen en in deze vorm gaat niemand hem eruit spelen", verwacht hij.

Van Staa vergelijkt de Noorse middenvelder zelfs met clubicoon Wout Brama. "Hij leest de wedstrijd, dat maakt hem zo goed, een beetje wat Brama ook had. Hij leest de situaties gewoon heel goed en samen met Sadílek is het gewoon een heel goed blok voor de verdediging." Jan Streuer heeft hem destijds gescout, dit vond Van Wissing een verrassende move, maar deze heeft goed uitgepakt. "Of hij voor de rol van Brama kwam dat weet ik niet, maar het is gewoon een hele bruikbare middenvelder", besluit Van Wissing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties