Eerste elftal

KNVB: 16-jarige supporter hangt 20-jarig (!!) stadionverbod boven het hoofd

KNVB: 16-jarige supporter hangt 20-jarig (!!) stadionverbod boven het hoofd

De 16-jarige Twente-supporter die Ajax-spits Brian Brobbey uitmaakte voor 'kankeraap', kan mogelijk een zeer forse straf tegemoet zien. De persoon in kwestie kreeg al een stadionverbod opgelegd van FC Twente, maar de KNVB laat vandaag in een reactie weten dat hij ook het risico loopt op een stadionverbod van maar liefst twintig jaar.

"Voetbal brengt miljoenen mensen samen. Waar mensen samenkomen, wordt ook zichtbaar welke problemen in de samenleving spelen. Racisme en discriminatie helaas ook. Dat is onacceptabel. Uitsluiting staat haaks op waar het voetbal voor staat: miljoenen uiteenlopende mensen samenbrengen", aldus de KNVB in een reactie tegenover RTV Oost.

In de brief wordt verwezen naar het plan genaamd 'Ons voetbal is van iedereen'. Hierin staat onder andere de straf die een supporter kan krijgen voor discriminerende uitingen. "Gevolg van deze maatregelen is onder meer dat als iemand discriminerende dingen tegen een speler roept, hij of zij een landelijk stadionverbod van twintig jaar krijgt."

De KNVB benadrukt dat de 16-jarige jongen in kwestie de straf niet direct opgelegd krijgt. Eerst moet Ajax een officiële melding maken bij de KNVB waarna de voetbalbond een onderzoek kan starten. De commissie stadionverboden moet dan uiteindelijk een eindoordeel vellen aan de hand van de vergaarde bewijzen.

Opinie:
Een stadionverbod van 20 jaar een passende straf of te veel van het goede?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties