Eerste elftal

KNVB deelt tientallen stadionverboden uit aan rellende Twente-supporters

KNVB deelt tientallen stadionverboden uit aan rellende Twente-supporters

44 Twente-supporters hebben een stadionverbod opgelegd gekregen van de KNVB. Al deze personen waren aan het begin van het seizoen betrokken bij de rellen na afloop van de thuiswedstrijd tegen het Zweedse Hammarby IF. Zo'n 200 supporters gingen de Zweedse fans op de hoofdtribune te lijf. Het aantal stadionverboden is hoger dan in eerste instantie verwacht.

FC Twente legde eerder al 23 voorlopige stadionverboden op en gaf daarbij aan dat er mogelijk nog meer zouden volgen. De zoektocht leverde uiteindelijk bijna het dubbele aantal relschoppers op. Twintig van deze supporters kregen ook nog een voorwaardelijke straf opgelegd. De straffen variëren tussen de 9 en 54 maanden.

Als één van deze twintig supporters nog een keer over de scheef gaat, dan zal de persoon in kwestie een boete van 2.500 euro moeten betalen. Toch denkt burgemeester Roelof Bleker niet dat deze voorwaardelijke geldboete veel indruk maakt. "Dat stadionverbod doet ze meer pijn", aldus een korte reactie van de burgervader van Enschede tegenover Corine Engelbarts van de Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties