Eerste elftal

KNVB krijgt forse kritiek na negeren Twente-supporters

KNVB krijgt forse kritiek na negeren Twente-supporters

Omdat Ajax Vrouwen eventueel op zaterdag 28 april in de halve finale van de Champions League zou spelen, zou de Johan Cruijff ArenA die avond niet beschikbaar zijn voor de mannen van Ajax. Daarom werd de eredivisiewedstrijd van Ajax tegen Excelsior verplaatst naar woensdag 24 april om 21:00 uur. FC Twente zou die avond om 20:00 uur spelen, maar de KNVB verplaatste de wedstrijd naar 18:45 uur.

Clubwatcher Leon ten Voorde hekelt deze beslissing van de KNVB, waarbij hij vindt dat de supporters worden genegeerd. "Die wedstrijd stond voor 20:00 uur", begint Ten Voorde zijn betoog in De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Bij een doordeweekse wedstrijd is dat een heel prettig tijdstip voor de supporters met werk en school. Ze moeten overal vandaan komen. Ook voor de Almere-supporters is dat nog redelijk te doen."

"Het wordt dan met heel veel gemak verplaatst naar 18:45 uur, omdat Ajax Vrouwen eventueel in de halve finale van de Champions League konden komen en de ArenA dan niet beschikbaar is voor de wedstrijd van de mannen van Ajax tegen Excelsior. Ajax Vrouwen moest tegen Chelsea FC, dat was al een onmogelijke missie. Ajax heeft nooit die halve finale gehaald. Dan wordt zo'n wedstrijd door de KNVB heel makkelijk naar 18:45 uur verplaatst. Dat is gewoon een hele vervelende tijd voor door de week. Het wordt verplaatst voor een wedstrijd van Ajax Vrouwen die ze niet spelen", aldus de clubwatcher.

"Daar komt bij dat de één-na-laatste speeldag gepland stond om 16:45 uur. Er zijn heel veel mensen die in de zorg of met onregelmatige diensten werken, die moeten aan het begin van het jaar al hun roosters inleveren en houden daar rekening mee." Het stond ingepland om 16:45 uur in plaats van het gebruikelijke tijdstip van 14:30 uur om een Nederlandse club die eventueel nog actief zou zijn in Europa, wat meer rust te geven. "Nu is iedereen eruit en wordt die speeldag zomaar, zonder overleg, weer verplaatst naar 14:30 uur."

"Ik heb al meerdere mensen gesproken die met hun werk daar ineens niet mee wegkomen. Ik vind het wel heel makkelijk wat de KNVB doet. Je mag wel iets meer rekening houden met de supporters. Laat die speeldag gewoon om 16:45 uur staan in de zomertijd", vindt Ten Voorde.

Fardau Wagenaar snapt van het 'geklaag' van haar collega niet. "Ik vind het allemaal prima. Als je om 17:00 uur klaar bent met werk, ga je naar huis, eten en naar het stadion. Beter wordt het niet. Anders moet je een uur op de bank zitten wachten, dat vind ik veel irritanter. Sorry, ik ben het niet met je eens", besluit Wagenaar. Daarbij vergeet de Chef Sport de tientallen supportersbussen en andere supporters die op tijd moeten vertrekken om de aftrap überhaupt te halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties