Eerste elftal

KNVB grijpt hard in: Vaker naar binnen bij gooien bekers bier, sneller definitieve stakingen

KNVB grijpt hard in: Vaker naar binnen bij gooien bekers bier, sneller definitieve stakingen

Woensdagavond tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de KNVB Beker bereikten we een nieuwe dieptepunt. Ajax-speler Davy Klaassen liep een hoofdwond op dankzij een vanuit het publiek gegooide aansteker. Het duel werd even gestaakt en een paar minuten nadat hij werd hervat moest Klaassen het veld verlaten. Hij voelde zich niet goed.

De KNVB keurt dit soort incidenten natuurlijk af en heeft al snel besloten met aangescherpte maatregelen te komen. "Het veld is heilig. De spelers en alle anderen op het veld moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen. Daarom voeren wij per direct aangescherpte maatregelen in", schrijft directeur betaald voetbal KNVB Marianne van Leeuwen op zijn officiële website.

Wat betreft het gooien van voorwerpen is de KNVB met de volgende maatregelen gekomen:

  • Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er worden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.
  • Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.

Ook bij een beker bier op het veld, wat in De Grolsch Veste nog weleens gebeurd, zullen wedstrijden voortaan dus tijdelijk stilgelegd worden. Als dit herhaaldelijk gebeurd zal de wedstrijd zelfs definitief gestaakt worden. Naast aangescherpte maatregelen op het gebied van het gooien van voorwerpen heeft de KNVB ook wat aangepast in het beleid als het gaat om veldbetreding:

  • Als een ‘supporter’ op het veld op komt, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er komt opnieuw een ‘supporter’ op het veld, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.
  • Als een ‘supporter’ op het veld komt en een speler of scheidsrechter aanvalt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.

"Door deze stappen halen potentiële daders het hopelijk niet langer in hun hoofd om de hoofdrolspelers op het veld te belagen. Daar zijn we helemaal klaar mee. De veiligheid in en rond een stadion is topprioriteit en doen we samen met clubs, supporters, gemeentes, OM, politie en kabinet. Het uitgangspunt blijft dat het voetbal toegankelijk, gastvrij en veilig moet zijn voor alle echte supporters", besluit Van Leeuwen van de KNVB.

Poll

Goede maatregelen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties