Eerste elftal

KNVB haalt vernietigend uit naar Higler: "Onnodig agressief en international onwaardig"

KNVB haalt vernietigend uit naar Higler: "Onnodig agressief en international onwaardig"

Tijdens een bijeenkomst in Zeist heeft Dennis Higler er flink van langs gekregen. De technische staf scheidsrechter van de KNVB kwam bijeen om het strafschopmoment van Wieffer en Noa Lang in de bekerwedstrijd Feyenoord - PSV te bespreken. Higler en ook VAR Ruperti zagen er geen strafschop in, terwijl uit de beelden bleek dat de overtreding van Wieffer op Noa Lang een honderd procent strafschop was.

Higler was zelf niet aanwezig, maar de technische staf en alle aanwezige scheidsrechters waren het er unaniem over eens dat hier een strafschop gegeven had moeten worden. Bij deze beslissing werd Higler niet als hoofdschuldige aangewezen, maar VAR Clay Ruperti. Gebleken is dat hij de situatie maar drie seconden heeft bekeken en beoordeeld vanuit slechts één camerapunt.

De andere camerabeelden waarop de overtreding duidelijk te zien was, heeft hij genegeerd en dus niet bekeken. Wat de kwestie extra lading geeft, is dat Ruperti uit Capelle aan den IJssel komt, een plaats onder de rook van Rotterdam en op een steenworp afstand van De Kuip. Hoewel Higler vrijuit ging bij het strafschopmoment, kreeg hij wel flinke kritiek over zijn houding in het veld.

"Zijn manier van fluiten - en dan met name het uitdelen van de kaarten - werd als ‘onnodig agressief’ en ‘een international onwaardig’ beoordeeld door de technische staf", aldus meerdere bronnen van De Telegraaf. Het is niet bekend of de uitkomst van de buitenkomst ook gevolgen heeft voor Ruperti en Higler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties