Eerste elftal

KNVB introduceert eet- en drinkpauze voor spelers tijdens de Ramadan

KNVB introduceert eet- en drinkpauze voor spelers tijdens de Ramadan

De KNVB gaat rekening houden met spelers die deelnemen aan de Ramadan. Meedoen aan het vasten betekent dat iemand tussen zonsopgang en zonsondergang niets mag eten en drinken. Een zware jaarlijkse proef die ook invloed heeft op de prestaties van de spelers. Die worden alsnog verwacht om op een lege maag een topprestatie te leveren.

Om de spelers tegemoet te komen mogen de scheidsrechters een wedstrijd even stilleggen als de zon onder gaat. De voetballers die meedoen aan de ramadan kunnen dan snel even iets eten en/of drinken. De regel werd recentelijk ook al geïntroduceerd in de Premier League.

De scheidsrechters mogen de pauze alleen inlassen bij wedstrijden waarbij minimaal één speler op het veld staat die meedoet aan de Ramadan. "Voor aanvang van de wedstrijd zullen scheidsrechters en teammanagers van beide clubs dat bespreken, zodat iedereen op de hoogte is", zo meldt de KNVB.

Bij FC Twente zijn er twee spelers die meedoen aan de Ramadan: Ramiz Zerrouki en Anass Salah-Eddine. Voor hen valt er één wedstrijd tijdens de zonsondergang en dat is de uitwedstrijd tegen Excelsior op 1 april. Ook Excelsior-aanvoerder Redouan el Yaakoubi doet mee aan de Ramadan. Zij krijgen tijdens de wedstrijd, vlak na zonsondergang, kort de tijd om iets te eten en te drinken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties