Eerste elftal

KNVB keurt sluiten uitvak Cambuur af: "Andere supporters mogen niet de dupe worden"

KNVB keurt sluiten uitvak Cambuur af: "Andere supporters mogen niet de dupe worden"

Eerder deze week besloot de burgemeester van Leeuwarden dat er voor de rest van het seizoen geen uitsupporters meer welkom zijn bij de wedstrijden van Cambuur. Deze beslissing werd genomen na een gesprek tussen de burgemeester, het openbaar ministerie en de politie. De KNVB komt met een reactie op het besluit van Buma, voormalig lijsttrekker van het CDA.

"Het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie) vindt dat in principe bij elke wedstrijd de aanhang van beide clubs aanwezig moeten kunnen zijn. Dat maakt de sfeer in de stadions en hoort bij het betaald voetbal."

De KNVB beseft dat het niet altijd goed gaat en daarom is er door de burgemeesters een nieuwe gemeentelijke handelskader met de naam Voetbal & Veiligheid opgesteld. Door het handelskader weet iedereen wat het moet doen bij ongeregeldheden en moet de aanpak bij de diverse clubs uniform zijn. De maatregel op de rest van het seizoen uitsupporters te weren staat niet in het handelskader.

"Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club. Eenduidig handelen is belangrijk. Om hiertoe te komen en duidelijkheid te bieden aan supporters en clubs, wil het competitiebestuur betaald voetbal graag op korte termijn in gesprek met de burgemeesters van de voetbalgemeenten, om in gezamenlijkheid tot de juiste oplossingen te komen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties